ŠKORIĆ PROZIVA

Baldasar zapošljava svoje pristaše, a nema za gradske autobuse

22.11.2013 u 19:50

Bionic
Reading

Predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić rekao je danas kako gradonačelnik Ivo Baldasar odustaje od kupnje ugovorenih autobusa, ali ne odustaje od opterećenja gradskog proračuna te zapošljava novih 55 ljudi - svojih pristaša, čime, po njegovu mišljenju, pokušava smanjiti brojku od 353.000 nezaposlenih

'Novim zapošljavanjem 55 osoba broj zaposlenih u gradu će prijeći 500 ljudi. Do dolaska Baldasara bilo je 432 zaposlenih, sada ih je 456, a primanjem novih bit će ih više od 500. Gradonačelnik bi se trebao baviti važnijim životnim problemima naših građana, a on se bavi zbrinjavanjem svojih kadrova. Na početku je obećavao svašta. Govorio je o racionalizaciji gradske uprave', podsjetio je Škorić i objasnio kako oni nisu protiv stručnih kadrova, ali je nedopustivo da netko ima toliko savjetnika koji stoje više nego svi gradski vijećnici.

Škorić smatra kako je vrijeme da se gradonačelnik 'uozbilji i - dok još ima vremena - okupi većinu' te da nešto učini za grad, a ne, kako je dodao, 'da samo kuka kako ništa ne valja'. Ocijenio je da Baldasar zapošljavanjem svojih pristaša pokušava smanjiti brojku od 353.000 nezaposlenih.

'Do toga je dovela ova vlada. I u Splitu se pokušava ublažiti taj trend. U tome mu pomaže i Severina, kojoj je omogućio koncert u Spaladium areni. Pitanje je hoće li istaknuti novi bedž s brojem nezaposlenih', rekao je.

Tomislav Gojo izjavio je da su četiri Baldasarova savjetnika ujedno i vijećnici u Gradskom vijeću. 'To je protuzakonito. Ne može se istodobno biti u predstavničkoj i izvršnoj vlasti. Pozivam grad da poštuje zakon', kratko je rekao Gojo.