BADNJAK U SPLITU

Bakalar i fritule na Voćnom trgu

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 24.12.2010 16:22
  • Objavljeno 24.12.2010 u 16:06
bakalar 498

bakalar 498

Izvor: tportal.hr / Autor: Leo Nikolić

Danas su Grad Split, Županija, Savez kuhara mediteranskih i europskih regija, zajedno s Udruženjem obrtnika Splita i Županijskom obrtničkom komorom, opet organizirali pučku feštu na Badnjak

Umjesto na tradicionalnoj lokaciji na trgu Prokurative, ove godine je manifestacija premještena na Voćni trg. Razlog za to je postavljeno klizalište na Prokurativama koje još uvijek nije profunkcioniralo. Bakalar s njokima, kuhanje kojim je rukovodio poznati kuhar Miro Bogdanović se spremao u velikoj teći promjera 2,6 metara, specijalno izgrađenoj u splitskom škveru.

Ove godine nije bilo već uobičajene gužve i naguravanja prilikom podjele besplatnih porcija poznatog specijaliteta. Bakalar je spremljen od 600 kila njoka, 200 kila bakalara, 40 litara ulja i 80 kg kapule, što bi trebalo biti dovoljno za planiranih pet tisuća porcija. Građanima su bakalar su dijelili dogradonačelnici Anđelka Visković i Jure Šundov, župan Ante Sanader, Petroslav Sapunar, članovi udruge Lastavice te predstavnici županijske Obrtničke komore. Na Voćnom trgu je organizirano i 6. prvenstvo svita u fritulan, takmičenje u pravljenju lokalne delicije fritula koja se priprema u Dalmaciji na Badnjak. Nakon toga na Voćnom trgu je planiran i zabavni program u kojem će nastupiti Tedi Spalato i Luka Nižetić te klape Zvončac i Kolura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi