ZAVRŠIO U ZATVORU

Bahati vozač pijan i bez položenog vozačkog ispita udario pješaka na odmorištu te vožnjom u suprotnom smjeru na A3 izazvao sudar

20.08.2019 u 11:00

Bionic
Reading

Policija javlja da je na autocesti A3 u noći s nedjelje na ponedjeljak u 1.25 u blizini Oprisavaca intervenirala povodom dojave o prometnoj nesreći koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač vozeći automobil u suprotnom smjeru i bez položenog vozačkog ispita

Policijski službenici utvrdili su da je 39-godišnjak (državljanin Bosne i Hercegovine) na odmorištu Sredanci upravljajući osobnim automobilom (PU registracijskih oznaka) naglo dodao gas i krenuo prema 28-godišnjem pješaku, udarivši ga vozilom.

Vozač se potom uključio na autocestu A3, vozeći lijevom kolničkom trakom u suprotnom, zabranjenom smjeru. U blizini Oprisavaca, u izbjegavanju udara u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera, 24-godišnji vozač osobnog automobila Mercedes, austrijskih registracijskih oznaka, udario je u osobni automobil ispred svog vozila (austrijskih registracijskih oznaka), kojim je upravljala 33-godišnjakinja, a koja je također izbjegavala opasnost i udar u nadolazeće vozilo iz suprotnog smjera.

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a ozlijeđeni pješak s odmorišta Sredanci upućen je na ukazivanje liječničke pomoći.

Policijski službenici utvrdili su da je 39-godišnji vozač iz obijesti teško kršio prometne propise o sigurnosti prometa vozeći automobil u (alkoholiziranom) stanju nesposobnosti za vožnju, u zabranjenom smjeru i bez položenog vozačkog ispita. U organizmu 39-godišnjaka očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 2,67 promila.

Policajci su alkoholiziranog vozača odmah isključili iz prometa i zadržali u policiji do otriježnjenja te će ga uz kaznene prijave zbog sumnje u kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i obijesne vožnje u cestovnom prometu predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom u Općinsko državno odvjetništvo na daljnje postupanje i žurni postupak.

POGLEDAJTE I OVO:

  • +9
Mali sportski zrakoplov prisilno sletio na autocestu A6 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL