NOVI ZAKON

Bez dozvole i pijan upravljao neregistriranim autom, drugi pobjegao s mjesta nesreće i zaradio kaznu od 15.500 kuna

19.08.2019 u 09:56

Bionic
Reading

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 20 prometnih nesreća u kojima su 3 osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 1211 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. 'četiri ubojice u prometu' te su tako 733 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 57 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 31 osoba je prekršajno sankcionirana zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 21 osoba koja je sankcionirana zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg zabilježena u Vela Luci

Najveća koncentracija alkohola od 2,29 g/kg izmjerena je u petak, 16. kolovoza 32-godišnjaku na području Vela Luke. Radi se o povratniku u činjenu najtežih prometnih prekršaja koji je upravljao neregistriranim osobnim vozilom, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja 32-godišnjak je, uz optužni prijedlog, odveden na Općinski sud Dubrovnik – stalna služba na Korčuli gdje je odlučeno da će se rješenje o kazni donijeti u redovnoj proceduri.

Najveća novčana kazna izrečena je 65-godišnjaku iz Dubrovnika

Najveća novčana kazna u iznosu od 15.500,00 kuna izrečena je 65-godišnjaku koji je u četvrtak, 15. kolovoza u Ulici Iva Vojnovića u Dubrovniku osobnim vozilom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega je napustio mjesto događaja a da s drugim sudionicima nije razmijenio osobne podatke, što je po zakonu dužan učiniti. Također je utvrđeno da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,09 g/kg.

AKO STE PROPUSTILI:

OPET DEVASTACIJA

[FOTO] Vandali potrgali križeve s makete grada u centru Zagreba

Pogledaj galeriju