saborska statistika

Bačić građanima najzanimljiviji zastupnik

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 10.06.2020 11:32
  • Objavljeno 10.06.2020 u 11:32
Branko Bačić

Branko Bačić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-ovog saborskog Kluba Branko Bačić bio je građanima u prvih pet mjeseci ove godine najzanimljiviji zastupnik

Od 151 zastupnika i isto toliko osobnih stranica, jedino je Bačićeva posjećena više od tisuću puta, točnije 1.346, otkriva objavljena saborska statistika.

'Ne znam je li to kompliment mom radu ili ne, pretpostavljam da je razlog zanimanju moj rad u Hrvatskom saboru, činjenica da sam bio vrlo aktivan', prokomentirao je Bačić, podsjetivši da je vrlo često u sabornici 'branio' stavove Kluba, sudjelovao u pojedinačnim raspravama.

Pokazuje to i statistika prema kojoj je Bačić bio među sedam najaktivnijih zastupnika i najaktivniji HDZ-ov u nedavno raspuštenom, 9. sazivu Sabora.

Saborske internetske stranice najposjećenije su bile 18. svibnja, na dan raspuštanja 9. saziva te 18. ožujka kada je Sabor raspravljao o Vladinim mjerama pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa, tih je dana zabilježeno po više od 25.500 posjeta.

Natprosječan porast posjećenosti, s više od 50 tisuća posjetitelja, zabilježile su informacije o povijesti saborovanja. Među njima su, pak, najposjećenije bile informacije o 30. svibnju, Danu državnosti (6470), potom o pregled važnijih datuma iz povijesti saborovanja, govor Franje Tuđmana u Saboru 30. svibnja 1990., 25. lipnju, Danu neovisnosti, tekst Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Hrvatske itd.

Natprosječnu posjećenost zabilježili su i znameniti govori Ivana Kukuljevića Sakcinskog 1843., Josipa Jurja Strossmayera i Ante Starčevića 1861., Ivana Mažuranića 1886. te Stjepana Radića 1918. godine.

Visoku posjećenost (približno 6.500 pregleda) zabilježila su i informacije o načinu rada Sabora tijekom uvođenja i provedbe mjera zaštite od zaraze koronavirusa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!