MOTIV NAPADAČA NEPOZNAT

Bacao petarde na Bijelu kuću!

17.09.2013 u 09:05

Bionic
Reading

Svega nekoliko sati nakon što je 34-godišnji Amerikanac Aaron Alexis u mornaričkoj bazi u Washingtonu usmrtio najmanje 13 osoba, jedan je muškarac bacio nekoliko petardi prema Bijeloj kući

Približio se ogradi na sjevernoj strani službene rezidencije predsjednika SAD-a te u smjeru kuće bacio nekoliko petardi. Policija i tajna služba odmah su reagirale i privele srednjovječnog muškarca čiji identitet i motiv napada za sada nisu poznati.

'Ispred Bijele kuće je zabilježeno nekoliko pucnjeva, no radilo se o petardama. Napadač je odmah priveden i protiv njega će biti podignuta tužba,' potvrdio je glasnogovornik američke Tajne službe Ed Donovan.

'Napad' na Bijelu kuću dogodio se svega nekoliko sati nakon što je Aaron Alexis u mornaričkoj bazi u Washingtonu usmrtio najmanje 13 osoba, nakon čega je u obračunu s policijom i on ubijen.

'Suočeni smo s još jednim masovnim ubojstvom, a ovo današnje dogodilo se u još jednoj vojnoj bazi, u našem glavnom gradu', rekao je predsjednik Barack Obama.

Zbog napada su jedno vrijeme bila obustavljena polijetanja zrakoplova iz zračne luke Ronald Reagan, a zbog opreza zatvoreno je šest škola. Baza u Washingtonu najstarije je vojno postrojenje američke mornarice. U tom bivšem brodogradilištu smješteno je Zapovjedništvo mornaričkih sustava, pomorski muzej i ostale službe.