ZBOG SLASHA

Axl Rose tuži Activision

24.11.2010 u 12:47

Bionic
Reading

Da se Axlu nije pametno zamjeriti, saznali su neki njegovi fanovi koji su pretrpjeli fizičke napade. Sada mu se zamjerio i Activision

Axl Rose, slavni frontmen još slavnijeg benda Guns N'Roses podigao je optužnicu protiv Activisiona u kojoj traži 20 milijuna američkih dolara odštete. Problem je u tome što je Activision u Guitar Herou III iskoristio lik Slasha, nekadašnjeg gitarista G N'R-a.

 

Situacija je složena - Activision je za GH III želio otkupiti prava na pjesmu 'Welcome to the Jungle' što je Axl Rose odbio zbog toga što su developeri u igru željeli ubaciti i bivšeg člana benda – Slasha. Nakon toga Activision je temperamentnom Roseu obećao da Slash neće biti u igri, ovaj je pristao prodati prava na pjesmu.

 

Stvar je još kompliciranija jer se Axl Rose i Slash organski ne podnose, a i sami su se vucarali po sudovima.

 

Prema navodima Axla Rosea u optužnici, Activision je prekršio dogovor te na kraju lik Slasha koristio u promociji, te čak i na coveru igre. Sporna je i pjesma 'Sweet Child O'Mine' koja je također implementirana u GHIII, iako je Activision kupio licencu samo za Guitar Hero II.

 

Ovo, inače, nije prva tužba upućena Activisionu zbog serijala Guitar Hero. Prošle godine tužbu je podigla i Courtney Love, nezadovoljna interpretacijom njezinog pokojnog supruga, Kurta Cobaina.

 

Ovako to izgleda kada se netko zamjeri Axl Roseu