TEŽAK IZBOR

Assange: Trump ili Clinton, kolera ili gonoreja?

08.08.2016 u 11:59

Bionic
Reading

Utemeljitelj WikiLeaksa Julian Assange obratio se putem videolinka sudionicima nacionalne konvencije američke Zelene stranke u Houstonu usporedivši ponuđeni izbor na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD-u između Donalda Trumpa i Hillary Clinton s izborom između kolere i gonoreje

Assange je uputio provokativnu poruku iz ekvadorskog veleposlanstva u Londonu, u kojem boravi već četiri godine, odbijajući se predati Velikoj Britaniji i Švedskoj temeljem kontroverznih optužbi za nekoliko kaznenih djela.

Budući rezultat američkih predsjedničkih izbora, koji će se održati u studenom, Assangeu predstavlja užasavajuću viziju. Već su ga ranije, rekao je, pitali kojeg predsjedničkog kandidata podržava. 'Odgovor je sljedeći: pitate me volim li više volim koleru ili gonoreju', kazao je Assange.


Pozvao je glasače da se čvrsto drže svojih principa, umjesto da odabiru manje zlo glasajući za Hillary Clinton.

Zelena stranka također ima svoju kandidatkinju za američku predsjednicu, a za tu dužnost nominirana je liječnica Jill Stein.

Prema istraživanju CNN/ORC provedenom nakon Nacionalne konvencije Demokratske stranke, podrška zelenoj Stein iznosila je pet posto, što je mnogo više nego na predsjedničkim izborima 2012. kada je osvojila 0,36 posto glasova.