SKROMNI PRIHOD

Arena u 6 mjeseci zaradila 2,5 mil. kuna

08.07.2009 u 13:30

Bionic
Reading

U prvih šest mjeseci poslovanja, tvrtka Arena d.o.o., koja trenutačno upravlja zagrebačkom arenom, zaradila je 2,5 milijuna kuna, a cilj je da na kraju godine ta brojka bude pet i pol milijuna kuna, kazao je direktor Arene Zdenko Antunović predstavljajući rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci ove godine

Prema njegovim riječima, kroz Arenu Zagreb u prvih šest mjeseci prošlo je 250 tisuća posjetitelja, dvorana je u funkciji bila 71 dan, a cilj je da do kraja godine popunjenost ovog reprezentativnog objekta bude 154 dana.

'Da bi se pokrio hladni pogon Arene, potrebno je da bude popunjena 52 dana, odnosno da ostvari prihod od 10 milijuna kuna. Da bi se zatvorila godišnja rata kredita (sedam i pol milijuna eura op. a) koji popola vraćaju Grad i država, računamo da dvorana treba biti popunjena 212 dana godišnje', istaknuo je Antunović

Od Brene do Depeche Mode

U prvih šest mjeseci u Areni je održano 20 sportskih događaja, svirali su u njoj Prljavo kazalište, Zdravko Čolić, Mišo Kovač, Tony Cetinski, Beyonce, Londonska filharmonija i Lepa Brena. Sniman je film o Maxu Schmelingu i održan sabor HDZ-a. Do kraja ove i u dijelu iduće godine, Arena će ugostiti Erosa Ramazzottija, Back Street Boyse, Halida Bešlića, Miroslava Škoru, Josea Carerasa, Depeche Mode, Olivera, Disney na ledu, Cirque Du Soleil i organizirati brojne druge događaje. 

Tko će upravljati Arenom, još nije poznato budući da je prvi natječaj poništen jer je Grad od potencijalnih upravitelja tražio previsok polog (pet milijuna kuna), a drugi, na koji su se javile dvije tvrtke SMG i Global Spectrum, još nije zaključen.

'Povjerenstvo još nije donijelo odluku o mogućem upravitelju. Nadam se da ćemo uskoro naći modus vivendi upravljanja Arenom.

Da se mene pita, ja bih da to vodi hrvatska pamet i ljudi, ali o tome će odlučiti povjerenstvo za desetak dana', kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Neslužbeno doznajemo da će i drugi natječaj za Arenu biti poništen, jer Grad nije zadovoljan onime što SMG i Global Spectrum nude za ono što dobivaju.

Drugim riječima, kaže naš sugovornik, upravljali bi dvoranom za dva milijuna kuna, ali ne bi garantirali njezinu popunjenost određeni broj dana i za to ne bi snosili nikakve sankcije.

U kuloarima se može čuti i priča o tome da se razmišlja da upravljanje Arenom preuzme koncern hrvatskih tvrtki koji bi činile jedna televizijska kuća, jedna marketinška kuća i tvrtka Arena d.o.o.

Premda se nije javio na drugi natječaj, interes za upravljanjem ponovno je iskazao američki AEG koji je preko vlasnika promotorske agencije Lupa Vladimira Ivankovića izrazio želju za sastankom s direktorom Arene i čelnim ljudima Grada.

'Nakon koncerta Beyonce kontaktirali su sa mnom ljudi iz AEG-a i zamolili da dogovorim sastanak. Bilo je to nekako u vrijeme izbora, pa tada nismo stigli. Izrazili su ponovnu želju za upravljanjem Arenom kada su vidjeli o kakvom se objektu radi', kazao je Ivanković dodavši da je njegova tvrtka već bukirala 30 dana u Areni do kraja ove i u dijelu iduće godine.