KOSOR PROTIV AFERE - KARAMARKOM

'Apsolutno ne osjećam moralnu odgovornost za ono što se događalo u HDZ-u'

13.09.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Kao što se i najavljivalo, ministar policije Tomislav Karamarko obnovio je članstvo u HDZ-u i tako se pridružio ekipi koja će u prosincu ponovo pokušati osvojiti vlast. Tako je prvi hrvatski policajac odlučio ući u HDZ dan nakon što je iskaz bivše blagajnice stranke, Branke Pavošević, razotkrio razmjere organiziranog kriminala u vladajućoj partiji

'HDZ ima obilježje povijesnosti'

Nakon što je primio člansku iskaznicu ministar Karamarko je pojasnio zašto je baš sad odlučio obnoviti članstvo u HDZ-u.

'Radeći u ovoj vladi kao nestranački ministar ima sam poticaj da MUP upregnem u borbu protiv korupcije i kriminala. Stvari koje su zadnje dvije godine odrađene su revolucionarne ali i HDZ kao stranka imao to obilježje povijesnosti,' kazao je Karamarko te dodao kako je HDZ jedina stranka koja prolazi katarzu čišćenja dok drugi burno reagiraju na sam spomen istrage.

'Ovaj aktualni pokušaj nametanja kolektivne krivice HDZ je apsurdan, pojedinci će odgovarati no na sve članove HDZ nitko nema pravo baciti krivicu', rekao je Kramarko.

Novinari su ga upitali hoće li s obzirom na aktualna događanja u HDZ i činjenicu da je on ministra unutarnjih posla, policija i dalje profesionalno obavljati svoj posao.

'To je apsolutno pogrešno razmišljanje. Mi smo u MUP-u zadnje dvije godine dobro obavljali svoj posao. Vidite samo koliko je članova HDZ završilo u Remetincu', zaključio je Karamarko.

Kako je rekla premijerka i šefica HDZ-a Jadranka Kosor na press konferenciji održanoj u središnjici stranke, ona i Karamarko odavno su se zajedno opredijelili za borbu protiv korupcije i kriminala, te će sada taj postaonastaviti i kao stranački kolege.

'Kada sam preuzela vodstvo Vlade i stranke, bilo je pritisaka da ministra Karamarka smijenim, bilo je dosta onih koji su se bojali tandema koji se opredijelio za borbu protiv korupcije. Taj zamah uplašio je mnoge, zato smo danas suočeni s neviđenim pritiskom na stranku.', rekla je Kosor

Premijerka je ponovila svoju višemjesečnu mantru da nitko i ništa neće prestrašiti HDZ: 'Dapače, nastojat ćemo dodatno osnažiti borbu protiv korupcije i dodatno se zalagati da se poštuju i provode zakoni, a pogotovo oni koji se tiču neovlaštenoj curenja podataka.'

'Do kraja političkog života neću posustati u toj borbi i nitko i ništa me neće uplašiti', ponovila je Kosor.

Novinari su premijerku ipak upitali da li i dalje vjeruje da nema moralnu odgovornost za ono što se događalo u stranci, na što je Kosor odgovorila: 'Apsolutno, zato sam ovdje'.

S obzirom da se zadnjih dana iz stranke spominjalo da iza napisa u medijima stoji netko tko im prijeti i podmeće, novinari su Kosor upitali o kome se to radi?

'Radi se o predmetima koji traju, sve što imam za reći ili što ću imati za reći ću reći institucijama koje su za to zadužene, ali nećemo dopustiti da nam presuđuju i sude mediji i neke druge stranke koje žele sazvati prijevremene izbore', rekla je Kosor.

'Dopustite nam da u utrku uđemo ravnopravno jer ovo što nam se radi nije nikada zabilježeno', rekla je premijerka i pritom odbila insinuacije da u stranci postoji rasulo i frakcijske borbe

Na upit koliko je ona osobno bila upućena u financiranje vlastite kampanje, Kosor je ponovila: 'To što sam imala za reći, reći ću tamo gdje treba. Ovo je konferencija za novinare, a ne istražno povjerenstvo'.

'Možete doći u moj stan i popisati slike i tepihe i vidjeti jesam li se okoristila', dometnula je Kosor.