SURADNJA DIVOVA

Apple će Ferrari učiniti pametnijim

09.03.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Prvo mobilni telefoni, sada automobili. Nakon što je Apple napravio revoluciju na polju komunikacije, sada želi promijeniti naš način vožnje

Apple će sljedeći tjedan lansirati svoj prvi operativni sustav za automobile u suradnji s Ferrarijem, Mercedes-Benzom i Volvom kako bi preuzeo vodstvo u žestokoj tržišnoj utakmici pametnih automobila sutrašnjice, piše Financial Times.

Ovaj proboj dolazi u trenutku glasina kako Apple preuzima električnog proizvođača automobila Tesla Motors. Google i druge tehnološke kompanije već planiraju razvoj svojih modela automobila.

Ovo je prvi put da će Apple ugraditi svoj softver u proizvod koji nije njegova robna marka. Automobili spojeni na internet koji se integriraju s osobnim komunikacijskim uređajima vide se kao nagovještaj vozila koja će moći voziti sama, kao i mobilnih rješenja za gradove u kojima su sva vozila pod nadzorom ili se prate iz središnje baze podataka.

Za početak, vozači automobila u kojima će biti ugrađen Appleov softver moći će koristiti njegov sustav navigacije, slušati glazbu i gledati filmove. Telefonirat će preko sustava u koji je ugrađeno prepoznavanje glasa pa će se tekstualne poruke pročitati vozaču koji će naprosto izdiktirati svoj odgovor.