RAB DAN POSLIJE: HDZ O BROŠU SDP-A

‘Antešić 'pljunuo' na pruženu ruku dobre vjere Kosor’

26.07.2011 u 22:44

Bionic
Reading

Nakon posjete premijerke Jadranke Kosor Rabu, gdje su je u ponedjeljak zaskočili mladi SDP-ovci s broševima na kojima se ona i bivši premijer Ivo Sanader ljube, dan kasnije su se oglasili HDZ-ovci Grada Raba

Za njih je to licemjerna politika SDP-a, a okrivljuju gradonačelnika Raba Zdenka Antešića, koji je, kažu, angažirao svoju kćer Katarinu Antešić, predsjednicu Foruma mladih SDP-a Grada Raba, i osramotio stoljetnu tradiciju gostoprimstva i dobrodošlice Rabljanki i Rabljana.

‘Mi, članovi HDZ-a otoka Raba, ostali smo neugodno iznenađeni sramotnim ponašanjem i licemjerjem prvog čovjeka Grada Zdenka Antešića, koji je jučer povodom obilježavanja desete Rabske fjere, ugostio i sam pozvao najjači sastav Vlade RH u posljednjih 20 godina’, priopćili su Kristijan Fafanđel, Kristina Dundović, Boris Bačić i predsjednik HDZ-a Grada Raba Petar Valovičić

Oni tvrde da je posjet bio sa željom da se rasprave teme koje su važne za daljnji razvoj otoka te da je predsjednica Vlade RH osobno stala iza iznesenih projekata i problema koje se mogu riješiti na nivou Vlade RH. Kažu da joj je gradonačelnik Antešić na tome toplo zahvalio i uručio prigodan poklon u ime svih Rabljana, a ona ga primila vjerujući u njegovu iskrenost i poznato gostoprimstvo Rabljana.

‘Sve poslije toga bilo je možda i najgora stranica povijesti rapskog gostoprimstva. Želeći pokazati valjda svoj ego i veličinu, ali i uhvatiti pokoji politički poen za sebe i SDP, gradonačelnik je angažirao svoju kćer Katarinu Antešić i sina dogradonačelnice Rosande Guščić da lošom fotomontažom 'broša' pokaže što iskreno, pred medijima i brojnim kamerama, misli o politici i potpori koju mu je prezentirala predsjednica Vlade RH.

Na taj način 'pljunuti' na pruženu ruku dobre vjere predsjednice Vlade RH mogu samo ljudi niskih moralnih vrijednosti’, smatraju HDZ-ovci.

Odgovor Jadranke Kosor u tom trenutku da je to primjer lošeg kućnog odgoja i da tako nešto HDZ ne bi nikad učinio predsjedniku SDP-a bio je, kažu, točan, te je ‘jasno pokazao razlike između odgovorne politike koju vodi HDZ na državnoj razini i neodgovorne i licemjerne politike koju provodi SDP na lokalnoj, ali očito i na državnoj razini’.

‘To je politika prošlosti kojom su očito zarazili i svoj pomladak’, zaključuju HDZ-ovci. Otkrivaju da je Kosor na kraju vratila gradonačelniku Antešiću poklon koji je od njega primila te mu poručuju da ga slobodno uruči svom mentoru Milanoviću ili županu Komadini.