ISPRAVAK INFORMACIJE

Andrija Vrdoljak: Ja sam sin redatelja Vrdoljaka i nisam vlasnik AMV produkcije

17.03.2017 u 09:50

Bionic
Reading

Andrija Vrdoljak, direktor Kiklop filma i sin Antuna Vrdoljaka, reagirao je na tekst 'Filmom o Gotovini Vrdoljak je pošteno iscijedio državu, i još mu nije dosta' zbog netočno objavljene informacije

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti.

'Temeljem Zakonu o medijima, zahtijevam ispravak objavljene informacije na Tportalu u tekstu novinara Vedrana Brkulja pod naslovom “Filmom o Gotovini Vrdoljak je pošteno iscijedio državu, i još mu nije dosta" kojom su povrijeđena moja prava i interesi. Svrha ispravka je objava netočne informacije.

U navedenom tekstu pod poglavljem “Donacije od 100-tinjak tisuća kuna naviše” stoji, citat: Potporu u Lutriji i HEP-u nije tražio Kiklop film već AMV produkcija, tvrtka koju je osnovao Vrdoljakov sin Andro, a drugi sin Marko je u njoj direktor. Riječ je o tvrtki u kojoj je u proljeće prošle godine po kratkom postupku proveden stečaj jer je bila u blokadi 120 dana, ali je on naknadno poništen, nakon što je sud poslije žalbe vlasnika utvrdio da je na računu ipak imao sredstva.

Moje je ime Andrija Vrdoljak, sin sam scenariste i redatelja Vrdoljaka, na kojeg se spomenuti dio teksta odnosi. Ujedno sam producent dramske tv serije i dugometražnog igranog filma “General”, ali i suvlasnik, te direktor tvrtke Kiklop film d.o.o. za audiovizualnu djelatnost koja je temeljem Javnih natječaja Hrvatske radiotelevizije i HAVC-a na kojima je televizijski i filmski projekt “General” odlukama službenih osoba odobren, kao ovlaštena osoba za zastupanje ugovorila snimanje dramske tv serije i dugometražnog igranog filma “General”. Odgovorno tvrdim kako nikada nisam bio vlasnik u tekstu spomenute AMV produkcije.

Ukoliko je vlasnik spomenute tvrtke Andro Vrdoljak, valjda ste svjesni kako je nemoguće službeno se zvati Andrija Vrdoljak i kao takav od rođenja biti upisan u sve službene dokumente, a osnovati tvrtku pod imenom Andro Vrdoljak. Stoga od vas zahtijevam ispravak na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora. Ukoliko ne objavite ispravak na način određen zakonom, kao podnositelj zahtijeva imam pravo podnijeti tužbu protiv glavnog urednika, što ću ukoliko ne udovoljite zahtjevu za Ispravkom i učiniti', navodi se u reagiranju Andrije Vrdoljaka.