PRESUDA U RIJECI

Andabak i Farrow oslobođeni optužbe za šverc 660 kg kokaina

07.11.2012 u 15:03

Bionic
Reading

Ivan Andabak (59) iz Osijeka i Britanac Paul Dexter Farrow (42) oslobođeni su optužbe za krijumčarenje 660 kilograma kokaina, vrijednog 330 milijuna kuna, presudilo je vijeće Županijskog suda u Rijeci, kojim je predsjedala sutkinja Jasenka Kovačić

Prema objašnjenju presude, sudsko vijeće nije moglo procijeniti je li novi dokaz tužiteljstva pribavljen na zakonit način, a optužba nije ponudila nijedan dokaz o povezanosti Andabaka i Farrowa. Zamjenik županijskog tužitelja Darko Karlović najavio je žalbu na presudu, dok je odvjetnik Farrowa Ljubo Kostič očekivao oslobađajuću presudu.

Podsjetimo, droga je prokrijumčarena iz Južne Amerike u Gambiju, a zaplijenjena u riječkoj luci u studenome, 1999. godine. Nakon dugogodišnjeg suđenja, Andabak i Farrow prije pet godina oslobođeni su krivnje zbog nedostatka dokaza. Iznenada, nakon presude, Državno odvjetništvo RH pribavilo je dokaz - originalnu presliku teretnice za sporni kontejner u kojem je bila deklarirana tunjevina, a nalazila se droga, pa je Vrhovni sud ukinuo presudu riječkog suda i naložio ponavljanje postupka.