PAD KOD KRNJAKA

Analiza ostataka poljskog zrakoplova

12.10.2010 u 13:23

Bionic
Reading

U policijskom skladištu u Zagrebu danas je počela analiza ostataka lakometalne letjelice u kojoj su 25. rujna u blizini Krnjaka poginuli Poljaci Andrzej Krakowiak i Andrzej Domanski, doznaje se od direktora Agencije za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova Dinka Vodanovića

Zajedno s hrvatskim istražiteljima stručnu analizu obavit će i predstavnici poljske agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća.

Dan nakon nesreće i pronalaska srušenoga zrakoplova veći dio olupine prevezen je u policijsko skladište u kojemu će se i obaviti analiza, a motor zrakoplova, koji se zabio u mekano tlo zaseoka Keser-Potoka, izvađen je tek jučer pomoću građevinskih strojeva. Po Vodanovićevim riječima, to prije nije bilo moguće zbog obilne vode na tlu.

Predviđa se da će javnost prve nalaze i mišljenje o uzroku pada zrakoplova i pogibije dvojice Poljaka dobiti za nekoliko dana. Uvidom u spis o zrakoplovnoj nesreći na karlovačkome sudu vidljivo je da su provedene sve planirane istražne radnje te da se nitko ne sumnjiči za nesreću.

Sastavni dio spisa su i obdukcijski nalazi iz kojih se vidi da su Krakowiak i Domanski imali višestruke smrtonosne ozljede.