ŠEŠELJEVI RADIKALI

Amerikanci iznenađeni: Bidena u Srbiji dočekali obožavatelji Trumpa!

17.08.2016 u 13:53

  • +4

Prosvjed radikala protiv Bidena u Beogradu

Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić

Bionic
Reading

Mnogi američki mediji su s dozom iznenađenja zabilježili hladan tuš koji je njihov potpredsjednik Joe Biden doživio tijekom jučerašnjeg posjeta Beogradu. Naime, Beogradom su za vrijeme njegova posjeta marširale stotine ultranacionalista koji su skandirali 'Glasajte za Trumpa', odjeveni u prigodne majice izborne kampanje republikanskog kandidata Donalda Trumpa

Biden je, piše Washington Post, posjetio Srbiju kako bi ohrabrio tamošnju vladu da normalizira svoje odnose s Kosovom, koje se 1999. odcijepilo od Srbije te proglasilo neovisnost 2008. No utrka za Bijelu kuću koja se već mjesecima odvija u SAD-u prelila se i u Srbiju, piše WP, dodajući kako je prosvjedu radikala vjerojatno kumovala i svojevremena Bidenova podrška NATO-vom bombardiranju Srbije 90-ih godina.

Iako prosvjednicima nije bio dozvoljen ulazak u dio Beograda u kojem je bio Biden, radikali su na čelu s Vojislavom Šešeljom napravili pravu predstavu u glavnom gradu Srbije, noseći majice s licem Donalda Trumpa i skandirajući slogane podrške republikanskom kandidatu.

'Trump je alternativa globalizaciji. On će uništiti stare centre moći u SAD-u te podržava Rusiju', rekao je Šešelj pred okupljenim prosvjednicima, prenose američki mediji, dodajući kako je Šešelj u ožujku oslobođen svih optužbi na Haškom sudu.

Prosvjed radikala protiv Bidena