PENAVA INSTALIRA BEZ NATJEČAJA

Američki san u Vukovaru: S faksa za direktora radija

07.11.2014 u 16:21

Bionic
Reading

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, danas je ipak smijenio direktora Hrvatskog radija Vukovar Janoša Keryja, koji je tu gradsku tvrtku vodio posljednjih osam godina, i za novog direktora postavio 27-godišnjeg Milana Kosa iz Sotina, odnedavno diplomiranog politologa s dosadašnjim radnim iskustvom na savjetničkom radnom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje je volontirao po programu '1.600 kuna'

Penavin glasnogovornik Tomislav Čorak potvrdio nam je tu vijest nakon sjednice na kojoj su, uz točku razno, smjena i imenovanje bili jedini točke dnevnog reda. Penava je jedini član skupštine. Za ovo radno mjesto nije raspisan javni natječaj.

Kada smo Penavi jučer SMS-om poručili da nije točno da Kery nema dovoljnu stručnu spremu za svoj posao i da je podnio izvještaj o radu HRV-a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik je odgovorio da je Kery primljen s višom stručnom spremom i da se na sjednicama nije pojavljivao, da direktori gradskih poduzeća moraju biti na sjednicama Gradskog vijeća, a da 'doktorand znači da još studira'.

Kery je doktorand doktorskog studija kulturologije na Sveučilištu J. J. Strossmayera u Osijeku za što je jedan od uvjeta za upis visoka stručna sprema, koju je Kery i stekao na Filozofskom fakultetu u Mostaru, gdje je diplomirao novinarstvo. U međuvremenu je ostvario i pravo na stipendiju Fonda za obnovu i razvoj Vukovara, prema čijim će uvjetima u Vukovaru raditi najmanje dvostruko vremena koliko je primao potporu za školarinu.

Imenovanje Kosa bit će novi trošak za Hrvatski radio Vukovar čiji su prihodi 2013. bili 2,17, a 2012. 1,92 milijuna kuna. Oko trećine toga, oko 700 tisuća kuna, iznose troškovi plaća, s doprinosima i porezima za 12 zaposlenika.