stanje na cestama

Ako se spremate na put trebali biste pročitati ovo upozorenje HAK-a

23.02.2019 u 19:31

Bionic
Reading

Autocesta A1 između Posedarja i Svetog Roka otvorena je za sve skupine vozila od 18.50 sati, ali je zbog jakog vjetra ograničenje brzine od 40 km na sat, zbog orkanskih udara vjetra za sve skupine vozila zatvorena je DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i most dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika, a obilazak je Mokošica-Komolac-Dubrovnik, izvijestio je u subotu navečer Hrvatski autoklub (HAK)

Samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački i Paški most (DC106). Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 čvor Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na DC58 Šibenik-Trogir u mjestu Boraja vozi se jednim trakom otežano zbog nagnutih električnih stupova.

Zbog srušenog stabla na cesti D120 kod mjesta Saplunara promet se odvija otežano jednom prometnom trakom naizmjenično.  Na A1 između čvora Žuta Lokva i odmorišta Brloška Duvrava zbog dima vozi se uz ograničenje brzine 80 km na sat. Na A1 između čvora Šibenik i Skradin u smjeru Zagreba vozi se preticajnim trakom zbog opasnosti od naleta vozila na oštećenu prometnu signalizaciju. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat zbog olujnog vjetra.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska, Brestova-Porozina, Zadar - Iž - Rava - M. Rava, Drvenik Veli - Drvenik Mali - Trogir, Stari Grad-Split, Rogač-Split, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Lopud-Suđurađ, Sućuraj - Drvenik, Split - Vela Luka - Ubli, Prapratno-Sobra, Split - Supetar.

  • +20
Orkanska bura u Senju Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

U prekidu je i brzobrodska linija Milna-Rogač-Split, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Mala Rava-Zadar, Mali Lošinj-Unije-Susak, te brodska linija Šibenik-Zlarin-Prvić Luka-Šepurine-Vodice i brodska linija Zadar-Preko.

U prekidu su i katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Split-Vis, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Korčula-Hvar- Split, Split-Bol-Jelsa, Pula-Zadar, Zadar - Molat - Brgulje - Zapuntel - Ist, Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj.

  • +9
Bura rušila borove na splitskom Marjanu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Zbog tehničkih poteškoća prekinut je promet na GP Karasovići.

Na GP Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Kolona teretnih vozila pred graničnim prijelazom Bajakovo duga je oko 5 kilometara.

  • +20
Olujna bura prouzročila štetu na makarskom području Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlic / CROPIX