ZG PRORAČUN POD KONTROLOM

'Ako će nas birtijaši spašavati, onda smo u problemima'

26.09.2013 u 14:44

Bionic
Reading

Zagrebački gradski zastupnici su nakon tradicionalnog aktualnog sata započeli s dnevnim redom. Prva točka - proračun Grada Zagreba. 'U prvih šest mjeseci ove godine u gradski proračun slilo se 3 milijarde i 126 milijuna kuna, što je 47 posto od planiranog', pohvalio se pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić

'Dakle, možemo reći da su na toliku svotu 3 milijuna kuna relativno malo odstupanje. Uspjeli smo sve prihode kroz rashode staviti u funkciju', izvijestio je Kojić. Za još bolje punjenje gradskog proračuna, SDP-ov Davor Berneradić predlaže pokretanje investicija u Zagrebu.

'Ono što je naš prijedlog je mapa gradskih projekata, 100 gradskih projekata s riješenom komunalnom infrastrukturom koje Grad Zagreb može dati investitorima kako bi oni realizirali svoju investiciju', kaže Bernardić.


Rješenje za bolji Zagreb ponudio je i HNS-ov Dragan Kovačević koji nije želio kritizirati ni bivšu ni sadašnju vlast, nego je govorio s ekonomskog aspekta. 'Ako ćete tražiti da vam birtijaši spašavaju državu, onda smo u problemima. Nema od toga ništa. Vi morate tražiti da ovu državu spašava industrija, novozaposlenost i stvaranje novih tehnologija pa kakve god one bile', rekao je Kovačević.

Pred zastupnicima je ukupno 40 točaka dnevnog reda, a među njima je i rasprava o privatizaciji pojedinih podružnica Holdinga.