17 OSUMNJIČENIH

Akcija 'Ragusa': Zaplijenjeno 9.5 kilograma heroina

09.10.2009 u 11:54

Bionic
Reading

Tijekom jednogodišnjeg praćenja skupine iz zagrebačke Dubrave, za koju se sumnja da je organizirano preprodavala heroin, policija je zaplijenila više od 9,5 kilograma heroina i 690 grama kokaina koji bi u uličnoj preprodaju dostigli vrijednost i do tri milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija

Akcija kodnog imena 'Ragusa' dovršena je u srijedu 7. listopada, podnošenjem kaznenih prijava protiv 17 osoba, od čega je 16 prijavljeno zbog preprodaje droge, a jedna zbog posjedovanja.

Sedam osumnjičenika je uz kaznenu prijavu privedeno istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, tri su u bijegu, tri od ranije u zatvorima u Zagrebu i Splitu, a četvorica su puštena da se brane s slobode.

U policiji kažu da je tijekom cijele akcije zbog preprodaje ili posjedovanja heroina uhićeno ukupno 100 osoba u dobi od 16 do 62 godine. Ukupno je zaplijenjeno 9522 grama heroina, 691 gram kokaina, više od pet kilograma marihuane te dva kilograma paracetamola koji se koristi za miješanje s heroinom.

Zaplijenjena je i jedna puška, osam pištolja, više komada streljiva raznog kalibra, četiri digitalne vage, 25 krivotvorenih novčanica od 100 eura te 96.600 kuna i 2700 eura za koje se sumnja da su pribavljeni preprodajom droge.

U akciji koja se proširila na gotovo cijelu Hrvatsku pretraženo je 27 stanova i 42 automobila, a neki od osumnjičenika bili su tajno praćeni i snimani, kažu u policiji.