PORUKA PAPI IZ RIJEKE

Akcija mladih: Uzvišeni Oče, odriješi nas grijeha!

03.06.2011 u 13:43

Bionic
Reading

Akcija mladih iz Rijeke kritički se osvrnula na dolazak pape Benedikta XVI koji sutra dolazi u hrvatsku metropolu te mu javno odaslala riječi 'molitve'

'Ovo je naše sarkastično viđenje dolaska Pape, s obzirom na stanje koje vlada u Hrvatskoj', kaže Mario Alempijević, predsjednik te političke stranke. 'Molitvu' Akcije mladih donosimo vam u cijelosti.

'Uzvišeni Oče, odriješi grijeha sve nas koji smo naivni zadnjih 20 godina vlast u ovoj državi dali lopovima i tajkunima, lažnim moralnim veličinama, političkim i vjerskim poltronima, hadezeovcima i esdepeovcima.

Odriješi nas grijeha što smo godinama šutjeli, gledajući kako nam pljačkaju i rasprodaju našu zemlju, ostavštinu, banke, industriju.

Odriješi nas grijeha što smo dopustili da politički podobni budu uvijek ispred sposobnih.

Odriješi nas grijeha jer smo dozvolili da nas moralno unište oni kojima je moral najmanje bitan.

Odriješi nas grijeha jer smo dopustili da naša djeca moraju tražiti svoju budućnost negdje drugdje, a ne u našoj lijepoj zemlji.

Odriješi nas grijeha, uzvišeni Oče, jer smo nijemo gledali kako za malo tapšanja po ramenu naši robovlasnici potpisuju štetne ugovore s Vašom Crkvom.

Odriješi grijeha i sve one koji u Vaše blaženstvo i Crkvu ne vjeruju, a u očaju ime Vašeg gospodara zazivaju, jer uz ovakav život im ništa drugo ne preostaje.

Odriješi grijeha i sve one koji kupnjom Vašeg posjeta bacaju mrvice gladnom narodu i podarite blagoslovom razboritosti sve one koji se s Vama susreću u našoj zemlji, da više ništa ne potpisuju!'