pomoć starijima i bolesnima

Akcija Jedni za druge okupila preko 10.000 članova

18.03.2020 u 09:52

Bionic
Reading

Volonteri uključeni u humanitarnu akciju Jedni za druge u samo dva dana na Fejsu okupili su više od 10.000 članova, piše u srijedu Večernji list

Imena tisuća i tisuća ljudi iz cijele Hrvatske, koji se nikada nisu ni čuli ni vidjeli i međusobno nemaju ama baš nikakve veze, otprije neki dan stoje jedno pored drugog u istoj Excel tablici. Svima je zajedničko samo jedno: ljudskost u ružnim danima kad se pribojavamo za sve starije, roditelje, bake i djedove, bolesne članove obitelji, a onda, naravno, i za same sebe, navodi dnevnik.

Nisu ni trena oklijevali ponuditi pomoć svima koji bi se ovih dana trebali držati po strani od trgovina, kafića, tramvaja, ljekarni...

Odazvali su se odmah i među prvima uključili u humani projekt Jedni za druge, koji je preko Facebooka iniciralo dvoje kolega sa zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, buduća glumica Lucija Luque Akrap i njezin kolega koji studira dramaturgiju Espi Tomičić.

U samo dva dana stranica Jedni za druge skupila je više od 10.000 članova, više onih koji nude pomoć nego onih koji trebaju, donosi Večernji list.