poginulo 97 osoba

Airbusovi stručnjaci stigli u Pakistan zbog istrage o padu zrakoplova

26.05.2020 u 10:17

Bionic
Reading

Airbusov tim stručnjaka stigao je u utorak u Pakistan kako bi sudjelovao u istrazi o padu zrakoplova u nesreći u kojoj je u petak poginulo 97 osoba, rekli su dužnosnici

"Airbus je poslao tim s 11 stručnjaka kako bi pružili tehničku pomoć istražnom odboru za nesreću", kazao je Abdulah Hafiz Kan, glasnogovornik pakistanske zrakoplovne kompanije PLA, na čijem se letu u Karačiju srušio Airbusov zrakoplov.

Kan je kazao da će PLA pomoći "odboru i Airbusovu timu da ustanove stvarni uzrok pada".

Tim će pregledati pistu i posjetiti mjesto nesreće, s kojega su vlasti prestale uklanjati ostatke zrakoplova.

Crna kutija bit će također predana stručnjacima.

Zrakoplov Airbus A320 pao je na naseljenu ulicu nekoliko trenutaka prije no što je trebalo sletiti u zračnu luku Jinnah.

Dva su putnika preživjela, a nitko od stanovnika u području gdje je pao zrakoplov nije poginuo, iako je oštećeno dvadesetak kuća.

Preživjeli putnik Muhamed Zubair rekao je za lokalnu televiziju da nije uspio prvi pokušaj slijetanja u zračnu luku te da se zrakoplov srušio prilikom drugog pokušaja slijetanja.

Premijer Imran Kan pokrenuo je istragu o uzrocima nesreće, dok je vlada objavila da će obitelji poginulih i ozlijeđenih dobiti novčanu naknadu.

Pakistan je ponovno uspostavio unutarnje zračne linije 15. svibnja, nakon njihova ukidanja zbog pandemije koronavirusa, dok su međunarodne linije još uvijek zabranjene do kraja mjeseca.