NIJE BILA DOBRA BLAGAJNICA

85-godišnjoj bakici prijeti pet godina zatvora

17.06.2011 u 14:59

Bionic
Reading

Starica iz Slavonskog Broda, koja je zagazila u deveto desetljeće života, mogla bi završiti iza rešetaka jer nije vodila blagajničke knjige, iako je za to bila zadužena u jednoj umirovljeničkoj Udruzi

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 85-godišnjakinjom utvrđeno je da ona, kao voditeljica gospodarskih i financijskih poslova jedne umirovljeničke udruge, nije otvorila i vodila knjige blagajne, kao i drugu poslovnu dokumentaciju i evidenciju na temelju koje se unose podaci u poslovne knjige, što je po zakonu bila dužna voditi.

Udruga je tako od početka 2006. do sredine rujna 2009. poslovala bez ikakvih blagajničkih knjiga i poslovne dokumentacije, što je suprotno odredbama Zakona o računovodstvu. Budući da nema nikakve pisane evidencije, naknadno će se utvrditi je li i za koliki iznos novca Udruga oštećena.

Protiv starice slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Zbog počinjenog kaznenog djela povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, bakici prijeti kazna od tri mjeseca pa do čak pet godina zatvora.