U RALJAMA SVODNIKA

51-godišnjak prisiljavao mlade Brođanke na seks

15.02.2011 u 14:46

Bionic
Reading

Gotovo osam mjeseci dvije su mlade Brođanke, od kojih je jedna čak maloljetna, živjele u paklu ropstva. Djevojke je 51-godišnji svodnik silom i prijetnjama prisiljavao na pružanje seksualnih usluga klijentima, a od zarade je lagodno živio

Noćna mora za 17-godišnjakinju i 21-godišnjakinju počela je u lipnju prošle godine. Nakon što je odabrao žrtve, svodnik im je najprije prijetnjama i fizičkim zlostavljanjem utjerao strah u kosti, nakon čega su prestrašene djevojke radile sve što je od njih zatražio. Iako su stanovale kod roditelja, djevojke su 24 sata dnevno morale biti na raspolaganju svodniku, koji ih je vodio na dogovorena mjesta, većinom u stanove klijenata.


Djevojke je podvodio za razne novčane iznose, a kako doznajemo, tarife za seksualne usluge kretale su se već od 100 kuna. Glavninu zarade 51-godišnjak je potom zadržavao za sebe, a djevojke su se nakon obavljenog 'posla' vraćale u roditeljski dom.

I baš kada je svodnik uhodao svoj prljavi biznis, uslijedila je anonimna dojava na temelju koje mu je policija ubrzo ušla u trag. Policijski službenici za suzbijanje organiziranog kriminaliteta dovršili su ovih dana kriminalističko istraživanje kojim je potvrđeno da je 51-godišnjak radi zarade, od lipnja prošle godine, uporabom sile, ili prijetnjom uporabe sile, prisiljavao 17-godišnjakinju i 21-godišnjakinju na pružanje seksualnih usluga.

Da makro, koji je već od ranije poznat policiji po podvođenju djevojaka, nije nimalo bezopasan, potvrđuje i to što je kod njega policija pronašla i veću količina streljiva te oružje. Riječ je o pištolju ručne izrade koji je svodnik ilegalno posjedovao, a koji mu je odmah oduzet, zajedno s drugim predmetima koji se dovode u vezu sa spomenutim kaznenim djelom.

U suradnji s Državnim odvjetništvom 51-godišnjak je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Slavonskom Brodu. Nakon određenog 48-satnog zadržavanja, prepraćen je i predan u zatvor uz kaznenu prijavu za počinjena kaznena djela: trgovanje ljudima i ropstvo, te nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, za što mu prijeti kazna od jedne do 10 godina zatvora.