Savjeti

Znate li raditi na Chromebooku? Evo korisnih savjeta

10/11

Kako personalizirati boje

Kao i gotovo svi operativni sustavi, i Chromebookovi dolaze s velikim brojem alata za pristupačnost. Jedan od njih omogućuje vam zamjenu boje na zaslonu. Ta se značajka se zove 'Visoki kontrastni način' ili 'High Contrast Mode', ali je krajnji rezultat isti.

Postoje dva načina za preokretanje boja. Najjednostavnija metoda je korištenje tipkovničkog prečaca; pritisnite Pretraživanje (Search) + Shift + H. Međutim, ovaj prečac funkcionira samo ako tipka Pretrage služi za funkciju pretraživanja, no ako ste ju dodijelili drugoj funkciji, neće raditi.

Alternativni pristup zahtijeva da odete u Postavke, a potom otvorite izbornik i idite na Napredno > Upravljanje značajkama pristupačnosti (Advanced > Manage Accessibility Features). Zatim pomaknite gumb pokraj stavke Koristi način visokog kontrasta u položaj Uključeno.

Kako personalizirati boje

Kako personalizirati boje

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prethodna slika Sljedeca slika
Chromebook je zasluženo stekao reputaciju jednostavnog uređaja za upotrebu, čak i za osobe koje nisu navikle na tehnologiju. Osim učenik i studenata, dobra je opcija i za starije osobe. No, zato što je operacijski sustav jednostavan, ne znači da nema dijelova koji ne zahtijevaju daljnje objašnjenje