NE PIŠE SE OCULUSU DOBRO

ZeniMax bi nakon presude mogao zatražiti prekid prodaje Oculus Rifta

07.02.2017 u 15:52

Bionic
Reading

Nakon sudske pobjede nad Oculusom, ZeniMax je službeno potvrdio kako bi uskoro mogao zatražiti prekid prodaje popularnog seta za virtualnu stvarnost

'Razmišljamo koje korake treba poduzeti kako bi osigurali prekid korištenja protupravno priskrbljene tehnologije' rekao je govornik ZeniMaxa, 'uključujći i nalog koji brani Oculusu i Facebooku korištenje računalnog koda za kojeg je porota odlučila da pripada ZeniMaxu'. Taj kod je, naime, sam temelj softvera za Oculus Rift.

Podsjetimo, nedavno je sud u Dallasu Oculusu presudio 500 milijuna odštete koju moraju isplatiti ZeniMaxu zbog kršenja autorskih prava.

Iako nikakav novac nije dodijeljen putem samoga suđenja, porota je zaključila i da je suosnivač Oculusa John Carmack (najpoznatiji po svome radu na legendarnom Doomu u sklopu id softwarea) ukrao kod videoigre Rage kao i tisuće datoteka iz ZeniMaxa koristeći USB uređaje kad je napuštao kompaniju.

'Iako žalimo zašto smo bili prisiljeni ovaj sukob dovesti u sudniku, smatramo da je to bilo nužno, s obzirom da je važno čvrsto stati protiv kompanija koje se počnu baviti nezakonitim aktivnistima nebili si priskrbile novu i vrijednu tehnologiju' kažu iz ZeniMaxa..

Nakon što su novinari Polygona zatražili Oculus da prokomentira ovaj slijed događaja i potencijalni udar koji će on imati na prodaju Oculus Rifta, kompanija nije imala odgovor. Ono što jesu spomenuli je da uskoro planiraju uložiti žalbu.

Sretno im bilo.