NISU ZNALI

Žena u Australiji greškom dobila deset milijuna dolara od kriptokompanije pa novac potrošila na nekretnine. Sve je na sudu

01.09.2022 u 14:31

Bionic
Reading

Thevamanogari Manivel novostečeni je novac potrošila na nekretnine u Melbourneu prije nego što je Crypto.com tek nakon nekoliko mjeseci na sudu dobio dozvolu da joj zamrzne bankovni račun

Platforma za trgovinu kriptovalutama Crypto.com slučajno je isplatila 10.5 milijuna dolara na račun korisnice koja je tražila povrat novca od 100 dolara. Kompanija je za grešku, izvještava Guardian, saznala tek sedam mjeseci kasnije.

Crypto koji je, podsjetimo, Mattu Damonu platio da glumi u reklami za Super Bowl uz slogan 'fortune favours the brave' (sreća prati hrabre) otkrio je da je u prosincu 2021. na račun Thevamanogari Manivel iz Melbournea slučajno prebacio pravo bogatstvo na bankovni račun.

Crypto.com koji u Australiji operira pod imenom Forgis GFS isplatio je 10.5 milijuna umjesto traženih sto dolara. Kompanija je također pokrenula pravni postupak na Vrhovnom sudu te je u veljači dobila dozvolu da zamrzne Manivelin bankovni račun. Problem je što je većina novca već bila prebačena na druge račune koji su kasnije također bili zamrznuti.

Na sudu se saznalo da je 1.35 milijuna dolara ove veljače potrošeno na kupnju četverokrevetnog doma u Craigieburnu (u sjevernom dijelu Melbournea) čije je vlasništvo nakon toga prebačeno na Manivelinu sestru Thilagavathy Gangadory koja živi u Maleziji.

Slanje optužbi Gangadory i zamrzavanje njezinih računa bili su neuspješni, pošto nikad nije odgovarala na emailove Cryptovih odvjetnika. Jedina komunikacija koju je pružila jedan je odgovor emailu Manivelinih odvjetnika: 'Primljeno, hvala'. Manivelini odvjetnici su Crypto obavijestili da Gangadory 'traži pravni savjet'.

Rezultat je suđenja tako donesen u korist Crypto.com-a koji je dobio dozvolu kojom Gangadory može prisiliti da imovinu čim prije proda te taj novac pošalje u Crypto.com uz kamatu od 27,369.64 dolara i troškove suda. Crypto.com je odbio dati bilo kakav komentar.