TESTIRA SE

Velika promjena na WhatsAppu: Uskoro vam više neće trebati broj!

05.06.2023 u 11:29

Bionic
Reading

Aplikacija za dopisivanje u najnovijoj beti testira zamjenu telefonskih brojeva jedinstvenim korisničkim imenima

WhatsApp bi uskoro mogao dobiti vrlo zanimljivu značajku. Aplikacija koja ograničava kontakte na samo one koji su nam poznati korisnicima će uskoro omogućiti izradu jedinstvenih i pretraživih korisničkih imena. Promjenu je prvi, naravno, primjetio WaBetaInfo.

Trenutno imamo jako malo informacija o konkretnom načinu na koji će imena funkcionirati, no vjerujemo da će promjena biti uvedena zbog poboljšanja privatnosti. Kao i dosad, razgovori će biti zaštićeni enkripcijom s obje strane.

Davanje telefonskog broja strancima vrlo je rizičan potez, što njegovu zamjenu jedinstvnim korisničkim imenom čini svojevrsnim korakom naprijed. Odgovor na pitanje kada će ova značajka doći 'običnim' korisnicima trenutno ne postoji, no velika je šansa da ćemo do njezinog dolaska morati malo pričekati. Značajka za uređivanje poruka je, podsjeća GizChina, u beti provela preko godinu dana.

Jedinstvena korisnička imena nisu ništa novo, a mnoge su ih platforme već počele nadograđivati. Discord, primjerice, ide korak dalje mogućnošću biranja jedinstvenog korisničkog imena za svaki server.