ILI SE BAREM TOME NADAJU

Zbog ove tri igre ćete htjeti kupiti Oculus Rift

10.10.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Oculus je na nedavno održanoj presici predstavio tri naslova na kojima rade renomirani razvojni timovi Epic Games, 4A Games i Ready at Dawn

Prvi naslov koji su predstavili komični je FPS iz Epic Gamesa pod imenom Robo Recall. Ova igra napravljena je na temeljima demonstracije Bullet Train te vam pruža priliku komadati zločeste robote nizom bizarnih i opakih oružja.

Naslov je najavljen za prvi kvartal iduće godine te će biti besplatan svim vlasnicima Oculus Rifta

Druga videoigra stiže od ekipe koja nam je donijela Metro: Last Light. 4A Games nam je priredio pucačinu zavijenu ledenom postapokalipsom pod imenom Arktika.1. Radnja Arktike dešava se u Rusiji te vas baca u koštac s mutantima, velikim robotima i zločestim ljudima.

4A Games tvrdi kako je u igru investirao skoro sve dostupne resurse te kako se zbilja raduju izradi atmosferične pucačine koja kao cjelina zbilja ima visoku imerziju i smislenost. Suosnivač 4A Gamesa i kreativni direktor Andriy Prokhorov rekao je da je Arktika punokrvni AAA naslov u koji će investirati sve sakupljeno iskustvo izrade pucačina iz prvog lica u kombinaciji sa svim čudima moderne tehnologije koja je dostupna samo za VR. Oculus je omogućio da iskustvo igre donesu na novu razinu.

Uz službenu objavu stigao je i prvi foršpan za igru.

Konačno, tu je i treći naslov 'Lone Echo' koji nam dolazi iz Ready at Dawna, firme najpoznatijoj po ne baš uspješnoj igri The Order: 1886. Njihov naslov definitivno se čini maštovitijim od Arktike i Robo Recalla. Igra će imati složenu znanstveno fantastičnu kampanju i mod za više igrača koji će, prema autorima, biti kompetitivni sport za više igrača. Živi bili pa vidjeli.

Sve ove igre zahtijevat će korištenje periferije Oculus Touch koja će biti dostupna 6. prosinca po cijeni od 199 američkih dolara.