IGRE

Zaigrajte legendarni Minecraft Classic u pregledniku

25.06.2020 u 11:38

Bionic
Reading

Deset godina star kultni naslov dostupan je na Mojangovoj web stranici, ne traži preuzimanje i podržava igru u više igrača

Mojang je odlučio proslaviti deset godina Minecrafta izbacivanjem popularnog Minecraft Classica u web formatu.

Podsjetimo, Minecraft Classic ne spada među najnovije igre, već je do danas bio dostupan za operativne sustave Windows, Mac i Linux te je tražio instaliranu Javu. Od nedavno je, doduše, potpuno besplatan svim posjetiteljima web stranice Minecraft Classic.

Kako igrati Minecraft u pregledniku?

Sve što trebate napraviti je posjetiti strancu Minecraft Classica. Odmah će vam se učitati svijet koji možete poveznicom poslati prijateljima. Oni se mogu, ako žele, pridružiti vašoj igri. Vaš zadatak je dati si korisničko ime i pritisnuti ikonicu Start.

Što igra nudi?

Kao što i samo ime implicira, Minecraft Classic nije Minecraft iz 2019. Igra je izašla 2009., što znači da se svi igrači moraju nositi sa starim korisnikim sučeljem, ograničenom kolekcijom od 32 dostupna bloka i jako, jako puno bugova.

Igru je također samo moguće zaigrati u Creative Modeu, što znači da ovdje nećete naići na neprijatelje. Također nije moguće sačuvati poziciju, no hej - barem možete pozvati prijatelje da se igraju s vama.