ušteda energije

Zagrebačka tvrtka već godinama aplikacijom pomaže građanima Zagreba, a sada je skroz besplatno nude i ostalim gradovima

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 30.08.2022 14:17
  • Objavljeno 30.08.2022 u 10:46
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar

Aplikacija za upravljanje javnom rasvjetom tvrtke Kodius pomaže uštedjeti električnu energiju hrvatskim gradovima i općinama te im je nude potpuno besplatno

Uskoro se očekuje značajan porast cijena energenata na međunarodnim tržistima, pa tako i poskupljenje cijene struje zbog čega je svaka ušteda bitna. Nedavno je, zagrebačka IT tvrtka, Kodius. d.o.o pokrenula inicijativu kojoj je cilj olakšati upravljanje javnom rasvjetom u hrvatskim gradovima i općinama.

S obzirom na to da se sve veći broj jedinica lokalne samouprave susreće s porastom troškova električne energije, Kodius je odlučio besplatno ustupiti svoju aplikaciju Gosjar svim zainteresiranim subjektima kako bi lakše upravljali sustavom javne rasvjete.

‘’Smatramo kako je to jedna odlična stvar za zajednicu i želimo pomoći. Troškovi za električnu energiju sve su veći i primijetili smo da se jedinice lokalne samouprave bore s racionalizacijom potrošnje, pa smo odlučili staviti našu aplikaciju na raspolaganje svima onima kojima je potrebna. Korištenje aplikacije potpuno je besplatno i zainteresiranim subjektima neće stvoriti nikakve dodatne troškove’’ rekao je Krešimir Bojčić, direktor Kodiusa.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Kodius

Grad Zagreb dobro je upoznat s aplikacijom Gosjar gdje se ona koristi više od 12 godina te je putem nje evidentirano je preko 300 tisuća kvarova i događaja na sustavu javne rasvjete. Izuzev prijave kvarova, aplikacija omogućava i pregled detaljne statistike o popravcima, broju kvarova, utrošenim rezervnim dijelovima unutar određenog perioda ili prema lokaciji kvara. Nedavno je dodana i opcija topologije koja korisnicima omogućava pregled potrošnje električne energije po pojedinom mjernom mjestu.

Osim toga tvrtka nudi mogućnost razvoja prilagođenih rješenja aplikacije i za druge zainteresirane poslove subjekte. Uz Zagreb, interes za korištenje aplikacije iskazali su gradovi Omiš i Oroslavje te općine Jasenice, Stankovci i Gradina. ‘’Pozivamo sve zainteresirane da se slobodno jave kako bismo im ustupili aplikaciju. Vrlo je intuitivna i jednostavna za korištenje, a može uvelike olakšati svakodnevni rad na javnoj rasvjeti i pomoći kod kontrole troškova’’ dodaje Krešimir Bojčić.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!