JEDNOSTAVAN REBRANDING

Zaboravite na Office Web Apps, stiže Office Online

29.01.2014 u 11:28

Bionic
Reading

Microsoft se nakon izmjene imena sustava SkyDrive u OneDrive odlučio pozabaviti i besplatnom 'web verzijom' aplikacija Office, dosad poznate kao Office Web Apps. Novi naziv bi trebao omogućiti lakši i intuitivniji pristup uslugama koje ova kompanija pruža

Oni koji su dosad htjeli iskoristiti besplatnu mogućnost slaganja ili editiranja dokumenta online trebali su prvo otići na SkyDrive te bi valjalo kliknuti na 'Create' pa tek onda odabrati neki od željenih dokumenata unutar aplikacija kao što su Word Web App ili Excel Web App.


Dok je korisnicima usluge Office 365 stvar bila nešto jednostavnija, oni drugi morali su na prilično neintuitivan način otkrivati na koji način doći do određenih mogućnosti - ili tek jednostavnih izmjena u dokumentu.

Mary Jo Foley sa stranice ZDNet dobila je nekoliko screenshota u kojima se može vidjeti redizajn Office Onlinea, ali i podaci koji daju naslutiti da će se ikonice aplikacija Office možda pojaviti i u alatnoj traci servisa Outlook.com, a ne samo na servisu u oblaku SkyDrive (OneDrive).

Ipak, veća je šansa da će upravo stranica office.com poslužiti za novu rutu korisnicima koji žele iskoristiti mogućnost online slaganja dokumenata, iako bi i integracija s mail servisom mogla biti vrlo zgodno rješenje.