MINIMALIZAM I KVALITETA

Za modne zaljubljenike: Huaweijev P10 Lite stigao i u Hrvatsku

12.05.2017 u 10:43

Bionic
Reading

Huawei priopćava kako je njihov pametni telefon P10 Lite odnedavno dostupan i na hrvatskom tržištu. Riječ je o uređaju kojeg odlikuje minimalistički dizajn, ali su tu i superiorne performanse te napredne značajke po pristupačnoj cijeni

Od ključnih karakteristika ovog noviteta, Huawei posebno ističe 2,5D dvostruko zakrivljeno staklo na 5,2-inčnom zaslonu s Eye Comfort modom. Srce uređaja čini Huaweijev vlastiti čip Kirin 658, za izvrsne performanse, manju potrošnju energije i bolje korisničko iskustvo. Što se tiče kamerice, prednja je 8-megapikselna uz portretni mod, a stražnja je od 12MP. Tu je i baterija od 3.000mAh s podrškom za brzo punjenje. 

Kao idealan spoj ravnih i zaobljenih linija, Huawei P10 lite u potpunosti se uklapa u estetiku modnih zaljubljenika. Kombinacija kristalnog stakla i čvrstog metala, kao i 2,5D dvostruko zakrivljenog stakla na 5,2-inčnom FHD zaslonu, ovaj uređaj čini iznimno privlačnim kao i praktičnim za držanje u ruci. Zahvaljujući Eye Comfort 2.0 modu, zaslon je ugodan za gledanje i ne zamara oči jer omogućuje podešavanje svjetlosti i filtriranje plave svjetlosti.

Inspiriran ljepotom i jedinstvenim kretnjama vode, Huawei P10 lite u sapphire plavoj boji odlikuje se posebnom teksturom ispod stražnje strane uređaja koja oponaša efekt valova koji se mijenjaju pod različitim kutovima osvjetljenja, prenosi Huawei.

HUAWEI P10 lite Dizajn Autor: Huawei

Što se dodatnih detalja o hardveru tiče, Huaweijev čip Kirin 658 donosi novi osmojezgreni procesor radnog takta do 2,36GHz, a uparen s 3GB radne memorije i koprocesorom i5. On surađuje s glavnim jezgrama za osiguravanje manje potrošnje pri manje zahtjevnim zadacima.

U kombinaciji s tehnologijom za brzo punjenje, baterija od 3.000mAh može se u 30 minuta napuniti na 43 posto, dok je svega 10 minuta punjenja dostatno za dva sata reprodukcije video materijala. 

HUAWEI P10 lite Brzo punjenje Autor: Huawei

Čitač otiska prsta smješten je sa stražnje strane uređaja. Huawei P10 lite prvi je pametni telefon koji ne pripada klasi perjanica, a koji je opremljen Huaweijevom tehnologijom Knuckle Sense. Ona korisniku omogućuje da kucanjem ili crtanjem člancima prstiju po zaslonu aktivira radnje poput snimanja screenshota zaslona ili snimanja videa. Softversku osnovu čini korisničko sučelje EMUI 5.1, jednostavno za rad i s jedinstvenim vizualnim izričajem.

Stražnja kamerica od 12MP omogućuje snimanje čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, a tu je i opcija snimanja u portretnom modu, koja je do sada bila dostupna samo kod mobilnih perjanica. P10 Lite donosi i BeautyMakeup 2.0 aplikaciju s filterima na kojima su radili vodeći svjetski vizažisti. Ova aplikacija stiže u lipnju.

HUAWEI P10 lite Bokeh opcija Autor: Huawei

Huawei P10 lite na hrvatskom tržištu dostupan je u bijeloj, crnoj i zlatnoj boji kod svih operatera, trgovinama Elipsa te kod partnera Agramservisa, po cijeni od 2349 kn za uređaj bez ugovorne obveze.

Huawei P10 Lite Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei