NASTAVAK EVOLUCIJE

Huaweijeva nova perjanica P10 spaja tehnologiju i umjetnost

27.02.2017 u 10:52

Bionic
Reading

Na samom otvorenju ovogodišnjeg Mobile World Congressa u Barceloni, Huawei je otkrio vrhunske pametne telefone P10 i P10 Plus. Riječima kompanije, novitete odlukuju prekrasan dizajn, napredne tehnologije i najnovija softverska dostignuća. Baš poput prethodnika, Leica kamerice i ovdje čine jednu od najbitnijih stavki - za snimanje fenomenalnih portretnih fotografija, ali i 'selfieja'

'Želimo inspirirati ljude da prekrasnim fotografijama ožive svijet. Naš impresivan novi uređaj iz P serije opremljen izuzetnom dvostrukom kamerom razvijenom u suradnji s Leicom, stavlja naglasak na umjetnika koji se krije u svima nama, omogućujući nam da sačuvamo različita iskustva koja oblikuju naš život', izjavio je Richard Yu, predsjednik Uprave tvrtke Huawei Consumer Business Group. 'Nastavljajući nevjerojatan uspjeh Huaweija P9 i P9 Plus, stvorili smo Huawei P10 i P10 Plus koji donose vrhunske inovacije za uzbuđujuće korisničko iskustvo.'

Huawei naglašava kako model P10 donosi Leica dvostruku kameru 2.0 dok model P10 Plus donosi Leica dvostruku kameru Pro Edition. One omogućuju snimanje umjetničkih portreta s preciznom trodimenzionalnom detekcijom lica, dinamičkim osvjetljenjem, značajkama za poboljšanje portreta, prirodnim bokeh efektom, Hybrid Zoom mogućnosti, a svakako vrijedi spomenuti i prvu na svijetu Leica kameru s potpuno novim senzorom namijenjenim autoportretiranju.

Prednja Leica kamera ima otvor blende F/1.9 te potpuno novi senzor koji hvata više svjetlosti. Portretna značajka dostupna je i na 8-megapikselnoj prednjoj kameri za izuzetne selfie fotografije. Huawei P10 i P10 Plus automatski prepoznaju snima li korisnik samostalan selfie ili se na slici nalazi više osoba, kada se kamera automatski prebacuje u širokokutni mod.

Huawei P10 Plus dolazi s Leica dvostrukom kamerom 2.0 Pro Edition s novim Leica SUMMILUX-H lećama s većim otvorom blende F/1.8 i još boljim optičkim svojstvima. Ove leće omogućuju snimanje oštrih fotografija iz blizine, brzo okidanje i hvatanje više svjetlosti u uvjetima slabog osvjetljenja.

  • +15
Upoznajte Huawei P10 Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei

Ostatak hardverskog srca noviteta čini Kirin 960 čip, uz 64/128GB spremišnog prostora te 4GB radne memorije, kao i baterije od 3.200mAh i 3.750mAh (P10 i P10 Plus). Sve ovo smješteno je u 6,98mm tanko kućište (P10). Obje izvedbe s 5,1–inčnim i 5,5-inčnim zaslonom dolaze s Corning Gorilla 5 zaštitom stakla te uskim rubovima, dok Huawei P10 Plus ima 2K zaslon za više detalja.

Pored dva mobilna noviteta, Huawei je otkrio još i durgu generaciju pametnog sata Watch 2, kao i Porsche Design izdanje Huawei Smartwatcha.

Očekivana cijena Huawejia P10 s 64GB spremišnog prostora i 4GB radne memorije je 649 eura, dok će model plus biti skuplji za 50 eura. Huawei Watch će pak biti dostupan od ožujka po cijeni od 329 eura.