TREĆA GENERACIJA

Xiaomi će nas napokon riješiti zubića i drugih izreza na zaslonu smartfona?

31.08.2020 u 14:26

Bionic
Reading

Od iduće godine prednja kamera u uređajima kineskog proizvođača trebala bi biti gotovo u potpunosti skrivena ispod zaslona

U kineskoj tvrci Xiaomi namjeravaju tijekom iduće godine ponuditi modele pametnih telefona s kamerama koje će biti smještene ispod zaslona, tako da neće biti potrebe za zubićem i drugim izrezima na zaslonu.

U novim bi se uređajima trebala naći treća generacija te Xiaomijeve tehnologije. Naime, prva i druga nikad nisu bile uvrštene u uređaje namijenjene masovnoj proizvodnji.

Ta bi tehnologija trebala napokon omogućiti nešto što se već dulje vrijeme najavljuje: zaslon od ruba do ruba pametnog telefona.

Kako to funkcionira? Pa, u Xiaomiju su se domislili kako kamerama omogućiti gledanje kroz podpiksele na zaslonu smartfona, a da pritom sama kamera ostane zaklonjena od pogleda i zaslon ujednačen u svim dijelovima.

Zasad nije poznato hoće li Xiaomijevi zasloni biti OLED ili LED, kao ni koje će razlučivosti biti. Moguće je kako će kamera ipak biti makar malo vidljiva.

Slične uređaje u prodaju bi trebala pustiti tvrtka ZTE već 1. rujna, ali ne zna se hoće li biti dostupni izvan Kine, piše Tech Spot.