MNOGIMA I BESPLATNO

Windows 10 stiže 29. srpnja, znamo i koliko će koštati!

01.06.2015 u 15:00

Bionic
Reading

Microsoft je upravo objavio kako se dostupnost Windows 10 operativnog sustava očekuje od 29. srpnja te napomenuo da postojeći Windows 7 i Windows 8.1 korisnici mogu očekivati besplatnu nadogradnju. Istovremeno, stranica Newegg je otkrila i cijene za licence...

'Kroz testiranja i povratne informacije više od četiri milijuna članova Windows Insider programa, napravili smo značajan napredak na Windows 10 OS-u i gotovo smo spremni ponuditi besplatnu nadogradnju za sve naše Windows korisnike', stoji na službenom blogu.

Windows 10 će stići u obliku besplatne nadogradnje za Windows 7 i Windows 8.1 računala, tablete, hibride i prijenosnike, a ta ponuda vrijedi i za sve one koji se odluče na kupovinu Windows 8.1 uređaja do 29. srpnja. Nakon toga se očekuje da će glavnina kupljenih računala već stići s 'desetkom'. Ponuda o samoj besplatnoj nadogradnji na 'desetku' vrijedit će do 29. srpnja 2016. godine.


O samom operativnom sustavu je bilo već dosta riječi, no video govori mnogo više od toga:


Korisnici Windows 7 i 8.1 računala već su mogli primijetiti dodatak u trayu kojim se poziva na 'rezerviranje desetke' uz informacije o kompatibilnim aplikacijama i upravljačkim programima.

'Windows 10 smo osmislili kao novu generaciju Windowsa za milijardu i pol ljudi koji trenutno koriste taj OS u 190 zemalja diljem svijeta. S Windows 10 OS-om, počeli smo integrirati našu viziju o još osobnijem korištenju računala', navode Redmondovci na blogu, dodavši kako je nova generacija Windows operativnog sustava istovremeno i vrlo poznata za sve iskusne korisnike, ali i bolja no ikad:

I dok je nadogradnja za postojeće korisnike novijih inkarnacija Windowsa besplatna, sasvim je sigurno da će biti mnogo onih koji samostalno sklapaju računala ili jednostavno trebaju kupiti licencu. Microsoft se još nije službeno oglasio oko cijele stvari, no stranica Newegg je (prerano) otkrila cjenovne liste. OEM primjerak Windows 10 Home tako košta 109 dolara, a Windows 10 Professional 149 dolara. Cijene nisu potvrđene, no nema nekog posebnog razloga za sumnju.

Hoće li potrošači prvi put zavoljeti Windowse kako to planiraju u Redmondu?