KAD SE POJAVI

Windows 10 Mobile bi mogao ponuditi zgodne novitete

06.10.2015 u 14:41

Bionic
Reading

Procurile su snimke zaslona s izdanjem Windows 10 Mobilea koje interno testiraju u Microsoftu. Ne čini se kako se spremaju velike promjene, ali ima novih značajki s kojima bi mogli biti zadovoljni

Prva među novim značajkama je mogućnost promjene veličine teksta, aplikacija i objekata na zaslonu (kao i povećati broj stupaca s pločicama na zaslonu Start). Slično je DPI skaliranju na desktop računalu i može biti vrlo korisno pokušavate li prilagoditi Microsoftov operativni sustav svom mobilnom uređaju.

Za diva iz Redmonda to je značajno zbog toga što Windows 10 Mobile namjerava ponuditi na svim tablet računalima s dijagonalom zaslona kraćom od osam inča (20,3 centimetara), pa ima smisla omogućiti drukčije skaliranje nego na pametnom telefonu sa zaslonom dijagonale četiri inča (10,1 centimetar).


Vrijedi napomenuti kako je veličinu teksta moguće smanjiti ili povećati u postavkama: otvorite Ease of access, pa More options i potom Text scaling u sadašnjem izdanju Windows 10 Mobile Insider.


Druga promjena je dodavanje novih opcija prilikom uključivanja načina rada namijenjenog razvojnim programerima.

Novo izdanje također bi trebalo biti stabilnije i brže od prethodnih. Zaslon za zaključavanje i Notification Centre bi trebali biti daleko bolje optimizirani i brže se otvarati.

Zasad još nije jasno hoće li Microsoft ovo konkretno izdanje ponuditi kao konačno, kao ni pod kojim brojem.

Više:Neowin