MICROSOFT WINDAYS11

WinDaysi ove godine u oblaku

04.04.2011 u 15:44

Bionic
Reading

U Rovinju je danas svečano otvorena 11. po redu konferencija Microsoft WinDays. Tehnološki dio konferencije upravo je započeo, a u četvrtak kreće poslovni dio WinDaysa. Sveukupno će u ovih pet dana prisutni moći pratiti preko 120 stručnih predavanja, a glavna tema ovogodišnje konferencije je računalstvo u oblaku

Na ovogodišnjoj konferenciji, koju su otvorili Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska, te Marko Makovac, direktor konferencije, registrirano je preko 1.600 sudionika koji će moći pratiti predavanja preko 100 stručnih predavača.

Tehnološki dio WinDaysa ove će godine ponajprije biti posvećen računalstvu u oblaku, a time i Microsoftovim rješenjima na tom području, Windows Azure i SQL Azure. Sudionici će se kroz predavanja i besplatne radionice, koje su novost na ovogodišnjim WinDaysima, moći između ostalog upoznati s platformom Azure, Officeom 365, Microsoft Dynamics NAV 2009 te Dynamics CRM 2011.

Bit će održano devet radionica, sa sljedećim temama: razvoj Azure aplikacija, razvoj SharePoint web parta, razvoj Office dodataka, Silverlight – aplikacije na desktopu, mobitelu i webu, napredno programiranje za Windows 7, PowerShell, izgradnja privatnog clouda, xRM – platforma za razvoj poslovnih aplikacija, te izgradnja business intelligence rješenja uz SQL Server.

Naravno, velik dio konferencije bit će vezan i za nedavno predstavljeni Microsoftov web preglednik Internet Explorer 9 te Microsoftovoj mobilnoj platformi Windows Phone 7 koja je predstavljena prije godinu dana, ali zahvaljujući nedavno potpisanom Microsoftovom partnerstvu s Nokijom uskoro ćemo je vidjeti u znatno većem broju mobilnih uređaja.

Glavni IT sponzor konferencije Microsoft WinDays11 je tvrtka HP, sponzor komunikacijskih tehnologija je tvrtka T-Hrvatski Telekom, sponzor audiovizualnih tehnologija na konferenciji je Atvox, a sponzor sistemske integracije je tvrtka Infinitas Grupa. Među medijskim pokroviteljima ove godine je i tportal, a glavni sponzori konferencije su BCC & Netapp i HTC.