DOLAZI DVOJKA

Watch Dogs 2 bit će optimiziran za AMD i DirectX 12

29.03.2016 u 12:35

Bionic
Reading

AMD je na nedavno održanom GDC-u otkrio nekoliko planova i potencijalnu podršku za hardver i softver. Jedna od najrazvikanijih igara na popisu? Ubisoftov Watch Dogs 2

Premda proizvođač pored ovih informacija nije objavio ništa vezano uz naslov, barem smo sigurni da drugi dio sandbox hakersko-osvetničke sage doista dolazi. Ova ne baš spektakularna objava došla je s nekoliko zanimljivih tehničkih potankosti. Konkretno, Ubi je u punom jeku suradnje s proizvođačem hardvera AMD-om te je obećao podršku za njihovu seriju grafičkih kartica, kao i za relativno novi DirectX 12

Sad, je li ova objava išla ruku pod ruku s činjenicom da je igra najavljena za vrijeme AMD-ovog briefa ili zbog toga što je nekoliko nedavno izašlih igara optimiziranih za Geforce nije bilo toliko uspješno (khm, Division, khm)?

Kako god bilo, činjenica je da Ubisoft mora puno toga naučiti iz grešaka vezanih uz prvi Watch Dogs. Dvojka je idealna prilika da se firma iskupi i igračima ponudi naslov koji je doista dobar koliko i traileri prikazuju.

S obzirom na to da razvoj igre, čini se, traje već dvije godine, očekujemo da će novi Watch Dogs svjetlo dana ugledati prije kraja 2016. Službenu najavu Watch Dogsa 2 očekujemo tijekom ovog ljeta.