APPLE JOŠ NEMA RJEŠENJE

Vlasnicima iPhonea život zagorčava - jedno slovo

16.02.2018 u 15:45

Bionic
Reading

Najnovijem operativnom sustavu iz Applea glavnu prijetnju predstavlja indijski slovni znak koji 'zamrzava' popularne aplikacije za čavrljanje

Izgleda da postoji još jedan novi bug koji vlasnike iPhonea tjera u očaj. Što je najgore, on utječe na aplikacije poput Messengera i WhatsAppa. Sve što treba za njegovu aktivaciju je nekome poslati jedan jedini znak na indijskom jeziku Telugu, piše talijanski blog Mobile World.

Najnovija verzija Appleovog operativnog sustava ne može procesirati taj znak nakon čega se aplikacije za čavrljanje jednostavno ne žele učitati. Ovaj bug utječe i na Gmail i Outlook. Telegram i Skype, u drugu ruku, nastavljaju raditi bez ikakvih poteškoća. Nakon slanja znaka iPhone se resetira, no aplikacija ostaje nedosežnom. Najboljje rješenje je pronaći alternativni način pristupa appu (putem podsjetnika, primjerice) te brisnju bugovitog razgovora.

  • +3
Najbolje stvari koje je Apple ikad izdao Izvor: Pexels / Autor: Pexels

Stižu dobre vijesti

Apple je vrlo dobro upoznat s problemom te ga planira ispraviti prije dolaska nadogradnje 11.3. Drugim riječima - očekujte skorašnji dolazak iOS-a 11.2.6. Ako baš morate suzbiti ovaj bug, moguće je instalirati javnu betu iOS-a 11.3, s obzirom da greška ne utječe na 11.3 beta 2. Ovo, na žalost Applea, nije jedini bug koji kompaniji zagorčava život. Propust chaiOS rušio je iOS uređaje putem jednostavne poveznice, a 2. prosinca dočekao nas je i bug sa datumima. 

Ovo je, među ostalim, jedan od glavnih razloga zbog kojih Apple navodno prebacuje brojne značajke iOS-a 12 u daleku budućnost kako bi se posvetio uništavanju bugova. Ako ste već kupili skupi iPhone X ili nadolazeći iPhone X2, pretpostavljamo da zaslužujete stabilniji softver.