GUINNESSOV REKORD

Virtualni posjed prodan za 635 tisuća dolara

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 23.11.2010 14:51
  • Objavljeno 23.11.2010 u 13:33
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Prije pet godina, John Jacobs potrošio je 100 tisuća dolara na kupnju virtualnog asteroida u igri Entropia Universe. Tada su to mnogi smatrali ludošću, no taj se potez pokazao kao odlična investicija, jer je Jacobs sada svoj posjed prodao za 635 tisuća dolara

Guinnessova knjiga rekorda zabilježila je novi rekord, najskuplju prodaju virtualnog predmeta za pravi novac. Glavni je akter ovog rekorda Jon Jacobs, poznat po kupnji virtualnog asteroida za 100 tisuća američkih dolara koju je obavio 2005. Asteroid se nalazi u online igri Entropia Universe i predmet je i ovogodišnje prodaje; ovaj je put Jon Jacobs bio u ulozi prodavača.

Jacobs je virtualni asteroid prodao za vrtoglavih 635 tisuća dolara. Identitet kupca nije poznat. Jacobs je u pet godina posjedovanja oplodio svoju virtualnu nekretninu pretvorivši je u virtualni klub gdje su se igrači pomoću svojih avatara mogli zabavljati. Ta će činjenica barem djelomično opravdati ogroman porast već ionako smiješno visoke cijene nečega neopipljivog.

Ovo nije prva velika transakcija pravim novcem unutar igre Entropia Universe; prošle je godine lokacija Crystal Space Station  prodana za 333 tisuće pravih američkih dolara. Zbog čestih kupnji virtualnih predmeta pravim novcem, Entropia Universe  2009. dobila je licencu za to da može funkcionirati kao banka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi