DIGITALNO ČAVRLJANJE

Uspjeli su ga popraviti: Signal se vratio nakon 24-satnog kvara

18.01.2021 u 09:38

Bionic
Reading

Sve popularnija alternativa WhatsAppu prošlog je petka naišla na niz tehničkih poteškoća, no nakon cjelodnevnog nastojanja razvojnog tima, problem je bio riješen

Nakon što je u petak naišao na niz tehničkih poteškoća, Signal je opet u pogonu. Kompanija je u subotu objavila da je se aplikacija 'vratila', premda upozoravaju da bi korisnici u nekim razgovorima i dalje mogli nailaziti na poruke s greškom. Kompanija nije oblasnila koji je točno razlog pada sustava, prenosi Verge.

Svi korisnici koji i dalje primaju podsjetnik o grešci ne moraju brinuti, kažu iz Signala - samo će morati opet poslati poruku. Kompanija također naglašava da će grešku ispraviti u sljedećoj zakrpi te da ne postoji razlog za zabrinutost oko sigurnosti podataka.

Ako korisnici odluče sami riješiti problem, Signal predlaže da na Androidu pritisnu na gornji desni kut ekrana i biraju 'reset secure session'. Vlasici iPhonea trebaju pritisnuti 'reset session' tipku smještenu ispod 'received message was out of sync'.

Signal, podsjećamo, služi za enkriptiranu komunikaciju videom, glasom i porukama, a tijekom dva protekla tjedna prolazi kroz porast popularnosti uslijed objave Elona Muska u kojoj je milijunaš reagirao na WhatsAppova nova pravila korištenja.