SVEGA IMA

Uradi sam: Amazonova mini montažna kuća slaže se u dva dana?

05.07.2019 u 11:44

Bionic
Reading

Možda nije dostupno baš sve od igle do lokomotive, ali u katalogu američkog diva e-trgovine su i mini montažne kuće koje možete podići s uz malu pomoć prijatelja

Amazon u ponudi ima nekoliko desetaka montažnih kućica stambene površine nekoliko desetaka kvadratnih metara koje možete složiti po načelu uradi-sam, uz pomoć jednog ili dva prijatelja.

Najjeftinije među njima koštaju četrdesetak tisuća kuna. Mogu poslužiti i kao kućni ured, prostor u koji ćete smjestiti goste, mali prodajni kiosk...

Među ponuđačima nesvakidašnjeg rješenja stambenog pitanja su britanska tvrtka Lillevilla, u kojoj proizvode drvene kolibe te Allwood Outlet. Njihove kućice više su vikendice nego objekt u kojem biste mogli stalno živjeti jer dolaze s tek osnovnim materijalima i nekoliko značajki, piše Business Insider.

  • +2
Drvene montažne kućice na Amazonu Izvor: Allwood Outlet / Autor: Allwood Outlet

Jedna od njih, recimo, na 27 kvadrata nudi tri prostorije i spavaću sobu s niskim stropom (oko 150 centimetara) na razini tavana do koje vode ljestve te verandu djelomično pokrivenu drugim materijalima ako vam se drveni pod ne sviđa.

Kako bi se nadomjestio nedostatak električnih instalacija svaka prostorija ima barem jedan prozor za prirodno svjetlo. Treba uzeti u obzir i kako ne postoje instalacije koje bi podržale plinski štednjak, kao i kako je potrebno dodati izolaciju planirate li postaviti kućicu negdje gdje su niže temperature.

TEHNO PREGLED

Walkman danas puni 40 godina, znate li i za ove gadgete starije od 20 godina?

Pogledaj galeriju

Allwood će ovu kućicu isporučiti u tri velika paketa sa svime potrebnim za sastavljanje, od crijepova za krov do brave za ulazna vrata. Kako biste ju podigli trebat ćete osnovni set alata, a ako niste majstor od zanata dobit ćete i upute kako to učiniti.

Ipak, preporučljivo je konzultirati nekog tko zna što radi, naročito kad su u pitanju temelji.