IZLOŽBA U ZAGREBU

Upoznajte pasivne kuće

07.11.2013 u 17:06

Bionic
Reading

Šesti Dani pasivne kuće trodnevni su međunarodni stručni skup s izložbom, koji će biti održani od 8. do 10. studenoga u Zagrebu. Navratite i doznajte sve što želite znati o kućama koje troše malo energije

Očekuje se više stotina sudionika, predavača i izlagača iz desetak država pod pokroviteljstvom državnih institucija, gradova, stručnih organizacija i udruga.

Bit će održana brojna predavanja, radionice i prezentacije tvrtki te stručni obilasci gradilišta i dovršenih niskoenergetskih i pasivnih kuća.

Osim primjera novogradnje, tema energetski učinkovite obnove (modernizacije) do energetskog standarda pasivne kuće ili tzv. 'faktor 10', zauzima četvrtu godinu za redom posebno mjesto i u ovogodišnjem programu, stvarajući stručnu platformu za kvalitetne i napredne modele obnove.

Prikazi projektnih i ostvarenih postignuća u Hrvatskoj i EU pratit će predavanja i informacije o najnovijoj regulativi vezanoj za energetsku učinkovitost, implementaciju Direktive o energetskim svojstvima zgrada, o domaćim projektima iz okvira programa EU Intelligent Energy Europe (IEE) IDES-EDU te nizu drugih europskih projekata, o energetskom certificiranju, zelenoj gradnji i najnovijim trendovima.

Posebno će biti obrađene teme testiranja zrakopropusnosti uz termovizijsko snimanje i tako protumačiti metoda testiranja i certificiranja pasivnih kuća. Moći ćete vidjeti i najnovije projekte i ostvarenja vrlo niskoenergetskih, pasivnih kuća i zgrada u Hrvatskoj i drugim državama EU te nove IT podrške za integralno projektiranje.

Dani pasivne kuće bit će otvoreni u petak, 8. studenoga, u 12.30 sati u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta. Više informacija potražite ovdje: Dani pasivne kuće