TOYOTA

uBox - automobilski koncept za mladu generaciju

18.04.2016 u 08:10

Bionic
Reading

Suradnja Toyote i studenata sa sveučilišta Clemson u Južnoj Karolini rezultirala je neobičnim konceptom uBox, vozilom za mlade generacije i pogledom na 2020. godinu

Potpuno električni automobil su dizajnirali na sveučilišnom odjelu International Center for Automotive Research, a osnovna zadaća je istražiti što je privlačno tzv. generaciji Z. 'Kutijast' dizajn vozila prekidaju oštre i meke crte i krivulje, stvarajući neobičnu cjelinu monovolumenskog karaktera.

Pored činjenice da je vozilo 'zeleno', praktičnost je definitivno jedan od prioriteta. Unutrašnjost je tako stovrena za potpuno prilagođavanje potrebama putnika pa je uBox moguće pretvoriti u bilo što - od putničkog vozila, radnog prostora pa sve do kombija za prijevoz stvari.


Za izradu dijelova u unutrašnjosti iskorišteni su 3D pisači, a dobar dio toga je i modularan, što znači da je moguće pisače iskoristiti za izmjenu ukrasnih okvira ili otvora za klimatizacijski sustav. U Toyoti se nadaju kako će jednog dana potrošači uistinu moći stvoriti prave zajednice koje će jedne s drugima dijeliti ideje o dizajnu unutrašnjosti svojih vozila.

Sama suradnja sveučilišta i automobilskog diva se zove još i Deep Orange, a studentima iz prve ruke omogućuje učenje svega potrebnog za izradu vozila budućnosti. Više detalja moguće je pronaći na službenim stranicama projekta