CLOUD COMPUTING

U Zagrebu održana peta konferencija Mobility Day

22.09.2011 u 07:44

Bionic
Reading

Profesionalci iz svijeta mobilnih industrije okupili su se jučer u Zagrebu na konferenciji Mobility Day. Ova jednodnevna konferencija održana je petu jubilarnu godinu, a središnja tema ovogodišnje konferencije bilo je povezivanje mobilnih uređaja sa servisima i podacima u računalnom oblaku

Konferencija MobilityDay 2011, namijenjena donosiocima odluka i IT profesionalcima koji se bave poslovnim i tehnološkim aspektima mobilnih rješenja, a održana je 21. rujna 2011. u Hotelu Antunović u Zagrebu, u organizaciji tvrtki Mobendo i Citus.

Predavanja su održali vodeći strani i domaći stručnjaci na području mobilnog razvoja i mobilnog poslovanja, među kojima posebno ističemo Microsoft MVP-e iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Engleske i Njemačke te stručnjaci iz Microsofta, Nokije, VIPneta, Samsunga i SAP-a.

Predavanja su bila podijeljena u tri smjera: poslovni smjer koji je namijenjen IT menadžerima, savjetnicima i donosiocima poslovnih odluka; razvojni smjer koji je namijenjen projektantima i razvojnim inženjerima s temama iz razvoja mobilnih rješenja kako na platformi Windows Phone 7, tako i ostalim platformama poput iPhone, Android, Symbian, Bada; te smjer ITPro koji je namijenjen projektantima i sistemskim inženjerima koji žele čuti više o integraciji s poslužiteljima, kao što je Lync Server, Exchange Server, SQL Server, te o održavanju i masovnoj implementaciji uređaja (svih vrsta) u poslovnoj okolini.

Kao i svake godine do sada, i ove su organizatori uspjeli dovesti najbolje od najboljih predavača i stručnjaka i time pokazati zašto je MobilityDay vodeća regionalna konferencija u segmentu mobilnih tehnologija.

'Izuzetna čast i zadovoljstvo mi je pozdraviti vas na petoj, jubilarnoj, konferenciji MobilityDay. Hvala svima koji ste vjerovali u nas i koji nas, kao partnere, pratite sve ove godine, a mnogi i od samoga početka. Kroz sve ove godine ukupno je održano više od stotinu predavanja. Posebno hvala djelatnicima Citusa i Mobenda koji od početka rade na ovoj konferenciji i bez njih ne bismo uspjeli. I ove godine pripremili smo mnogo tehnoloških poslastica', rekao je Tomislav Bronzin, organizator konferencije, direktor Citusa i regionalni direktor Microsofta.