600 tisuća primjeraka

U Sonyju zadovoljno trljaju ruke: PlayStation VR2 se prodaje kao da ga dijele besplatno

24.05.2023 u 14:53

Bionic
Reading

Sonyjev PlayStation VR2 prodaje se znatno bolje od prethodnog modela, a prema navodima iz kompanije, ta brojka iznosi čak 600 tisuća primjeraka

Sony je objavio da se PlayStation VR2 prodaje znatno bolje od ranijeg modela, no u obzir su uzete brojke prodaje samo do početka travnja, što sugerira da bi broj prodanih primjeraka mogao biti znatno veći.

Jedan od razloga je i činjenica da se Sonyjeva kaciga za virtualnu stvarnost druge generacije napokon našla u slobodnoj prodaji jer ju je inače bilo moguće kupiti isključivo putem službenog web shopa kompanije.

Osim objave o izuzetno dobroj prodaji uređaja PS VR2, Sony je podijelio neke informacije o svojim budućim planovima. Očigledno, tvrtka namjerava ulagati sve više i više novca u razvoj novih franšiza za PlayStation u sljedećih nekoliko godina.

  • +4
PlayStation VR2 Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Na temelju prikazanih grafikona, Sony se uglavnom fokusira na dobro poznate franšize za konzole, kao što su God of War i Horizon, no oko 50 posto ulaganja u razvoj odsad će ići u nove naslove.

Još jedno područje u koje Sony namjerava uložiti više novca su igre uživo, kao što su Destiny 2 i MLB: The Show. Do fiskalne godine 2025. očekuje se da će 60 posto ulaganja u PS5 ići u usluge uživo, a 40 posto u tradicionalne igre. Nadalje, tvrtka očekuje da će prodaja dodataka ili sadržaja za preuzimanje nastaviti rasti u budućnosti.

Sony je također otkrio da smatra kako će PS5 vrlo brzo prestići PS4 po svim ključnim pokazateljima. Vjeruje se da će PS5 imati više aktivnih mjesečnih korisnika koji igraju više sati na novijoj konzoli već do veljače 2024.

Podsjećamo, Sony je, nakon što je riješio krizu u opskrbnom lancu, prodao više uređaja PS5 nego što je predvidio za cijelu fiskalnu godinu 2022., donosi Engadget.

AKO STE PROPUSTILI:

[FOTO] Napredan set za virtualnu stvarnost na milosti i nemilosti softvera: Isprobali smo PlayStation VR2