NIŠTA OD NAJSNAŽNIJEG ČIPA

U redu, ovo je LG G6, no što ga to pokreće?

25.01.2017 u 15:55

Bionic
Reading

Zahvaljujući stranici The Verge, potrošači imaju priliku vidjeti LG-jevu nadolazeću mobilnu perjanicu G6 i prije njenog službenog otkrivanja na ovogodišnjem MWC-u u Barceloni. No, čini se kako postoji i kvaka - perjanica neće raspolagati najsnažnijim čipom, jer ih je sve navodno kupio - Samsung

O mobitelu LG G6 već je bilo mnogo riječi, što neslužbeno - što službeno. Ipak, do sada nije bilo mnogo slika koje bi potvrdile bilo što iz glasina. 5,7-inčni QHD+ zaslon neobičnog omjera stranica i mnogo tanjih rubova napokon je vidljiv na fotografiji koju je našla stranica The Verge.

Unatoč tanjim rubovima, nikako nije riječ o neobičnom uratku poput Xiaomijevog Mi MIX. LG ove godine po svoj prilici ne planira ići u agresivnije vode dizajnom kućišta, koje bi uz sve dosadašnje informacije trebalo biti vodootporno. Službeno otkrivanje uređaja se očekuje za 26. veljače.

Postoji i kvaka. Iako je riječ o mobilnoj perjanici, šuška se kako LG G6 neće nositi Qualcommov najsnažniji čip, Snapdragon 835. Razlog za to je jednostavan - sve ih je kupio Samsung. Prema izvješću Forbesa, G6 bi u sebi trebao imati Snapdragon 821, čip koji se nalazi još i u mobitelima iz Google Pixel linije.

835-ice, najsnažniji čipovi, već su rezervirani za Samsungov nadolazeći model Galaxy S8. Ako se tko pita kako je to bilo moguće - vrijedi spomenuti da Qualcomm i južnokorejski div imaju poseban oblik suradnje, gdje Samsung razvija ovaj čip u 10nm FinFET procesu. Na ovaj način Samsung je osigurao itekakvu ekskluzivnost pristupu najmoćnijem SoC-u na tržištu, iako će svoju perjanicu predstaviti tek iza LG-ja.

Više: The Verge, Neowin