ZAPLIJENJENA RAČUNALA

U priču oko izgubljenog iPhonea uključila se policija

27.04.2010 u 06:57

Bionic
Reading

Nastavlja se trakavica oko izgubljenog prototipa novog iPhonea. Ovoga puta u cijelu stvar uključila se kalifornijska policija koja je s nalogom za pretres upala u kuću jednog od urednika Gizmodoa te zaplijenila nekoliko računala i svu silu gadgeta

Prema izvještaju Reutersa, predstavnici kalifornijske policije poharali su u petak navečer dom urednika Gizmodoa Jasona Chena, a sve u potrazi za fotografijama prototipa novog iPhonea te drugim materijalima koji bi trebali dovesti do rješenja misterija kako je uređaj završio u redakciji ove medijske kuće.

Da podsjetimo, djelatnik Applea izgubio je prototip iPhonea krajem ožujka tijekom noćne pijanke. Nepoznata osoba koja je pronašla iPhone odlučila je kontaktirati jedan od najpoznatijih svjetskih tehno blogova, Gizmodo, s ponudom da otkupe uređaj. Ovi su to i učinili za 5.000 dolara te su iPhone rastavili i o njemu napisali prilično detaljnu recenziju.

Nakon nekoliko dana u priču se uključio Apple i od Gizmodoa zatražio vraćanje prototipa uređaja, na što su vlasnici bloga pristali.

Ipak, prema američkim zakonima prodaja izgubljenih uređaja ove vrste smatra se kaznenim djelom pa su se u cijelu priču uključili i američki predstavnici vlasti. Ranije spomenuta policijska akcija dio je istrage koja bi trebala dovesti do pronalaska osobe koja je Gizmodou prodala sporni iPhone.

Na ovoj adresi pogledajte nalog za pretres, pravi odgovor Gizmodoa te detaljan opis cijelog događaja samog Jasona Chena, kojem je zaplijenjeno nekoliko računala, mobiteli te iPad.